Repültek az Aranypávák Zalába…

2023.05.16. 19:00

A népzenei minősítő versenyen sikerrel szerepeltek a vármegye előadói

Remekül teljesítettek Zala előadói, csoportjai a vasárnapi Aranypáva népzenei minősítő versenyen Alsópáhokon. A házigazda település Bodzavirág Népdalköre már nyolcadik alkalommal kapta meg a legrangosabb díjat.

Péter B. Árpád

Az elismert csoportok, előadók és a zsűri tagjai az eredményhirdetés után

Fotó: ZH

A Zala vármegyei fellépők – összesen tizenhárman szereztek jogot arra, hogy a „döntőben” színpadra lépjenek – közül a Gyenesi Dalárda országos arany minősítéssel zárta a vasárnapi erőpróbát. Különdíjat kapott a Kiskanizsai Polgári Olvasókör Árvácska Dalköre, a Hévízi Tiszta Forrás Dalkör, valamint a zalaegerszegi Sárközi Máté, illetve a vasboldogasszonyi Kálmán Karolinával közös duója is. 

Az országos döntő – amelyen a felmenő rendszerű megmérettetések korábbi állomásait sikerrel abszolváló 27 dunántúli dalkör, citerazenekar, egyéni előadó és népzenei duó lépett fel – legnagyobb kérdése az volt, hogy a házigazda Bodzavirág Népdalkör immáron nyolcadik alkalommal is elhódítja-e az Aranypáva nagydíjat. Nos, a kiváló dalos csoport teljesítette a küldetést. 

Mellettük Zalából a zalaszentgróti Mézespatkó Népdalkör, a németfalui Vadvirág Népdalkör, Vasboldogasszony Községi Népdalköre, a Csatári Pávakör, a zalaegerszegi Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület, a vasboldogasszonyi Kálmán Karolina, a nagykanizsai Rezedák Népdalkör és a liszói Viola Népdalkör kapta meg a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) legrangosabb országos minősítését, az Aranypáva nagydíjat.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában