Családi szombat

2023.04.28. 12:49

Változatos programok a nagykanizsai Halis-könyvtárban

Felnőtt és gyermek látogatókat egyaránt vár a nagykanizsai Halis-könyvtár április 29-én, szombaton, amikor ismét családi programokat tartanak a Kálvin téri bibliotékában.

Benedek Bálint

Mindenkit vár a Halis-könyvtár szombaton is

Fotó: Szakony Attila

A nap 9 órakor az olvasást népszerűsítő AZOLOvagok csatájával kezdődik. Az internetes portál használatáról Fenyves Attila könyvtáros beszél a gyerekeknek. A játékhoz szükséges adatlapot helyben biztosítják. Ezt követően szintén az alsó tagozatos diákoknak kínál kikapcsolódást 10 órától a Mesés papírszínházi előadás, melyet ezúttal Bognár Csilla könyvtáros vezet. Klasszikus és kortárs papírszínházi mesék kerülnek terítékre. Ez a program a mesehallgatásnak és mesenézésnek eddig kevésbé ismert világába repíti a gyerekeket. Amennyiben lehetőség van rá, a történethez tartozó kérdésekre is válaszolhatnak a diákok az AZOLO.hu internetes oldalon. A programmal egy időben az idősebbeket Játékos ismerkedés 64 mezőn 32 figurával címmel sakkfoglalkozásra várja Kardos Ferenc könyvtáros. Aki kezdő vagy épp alap szinten szeretne megtanulni játszani, esetleg komolyabban érdekli a sakkjáték, akár egymaga vagy éppen kisebb baráti társasággal, szeretettel várják. A délelőttöt 11 órától a Tarnóczky klub zárja, Kardos Ferenc és Tábori Zita könyvtáros várja azokat a fotókat, melyeken látszik a város, a volt munkahely, vagy városi rendezvényen készültek. Ezeket szívesen beszkennelik és megőrizik a jövő generációja számára, így bárki része lehet a város történeti emlékezetének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában