Program

2023.04.12. 12:08

Testvérvárosi hangverseny lesz Nagykanizsán a zeneiskolában

A nagykanizsai Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI április 22-én, szombaton 16 órai kezdettel tartja tanári koncertjét a hangversenyteremben. Az ingyenes program különlegessége, hogy a testvérvárosi Gleisdorfi Zeneiskola művésztanárai adják a koncert első felének műsorát.

Benedek Bálint

A hangversenyen többek között W. A. Mozart, Milhaud, Singelée és Piazzolla darabjai mellett saját szerzői darabok is hallhatóak lesznek. A gleisdorfi zongorista, Thais Bernarda Bauer közkedvelt dallamok inspirációjára saját darabjait mutatja be a publikumnak, míg a nagykanizsai zeneiskola tanára, Kollonay Zoltán b a c h Preludjét adja elő.

Nagykanizsa testvérvárosa, Gleisdorf közlekedési csomópont Graztól 25 kilométerre keletre. Nevét és templomát 1229-ben oklevélben említik először, városi rangot 1920-ban kapott. Ma a kelet-stájer térség kereskedelmi, ipari és oktatási központja, a kilencvenes években a napenergia hasznosításának osztrák fővárosává vált. A nyolcvanas évek közepétől több területen kapcsolatot épített ki Nagykanizsával. Kezdettől fogva élénkek voltak a kulturális kapcsolatok, a képzőművészek évente szerveznek közös alkotótábort. Gleisdorf zeneiskolája a legjobbak között van Ausztriában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában