Relikviák az olajipari cég kereskedelmi kapcsolataiból

2023.04.05. 14:05

MOLZEUM címmel nyílt időszaki kiállítás Zalaegerszegen

A MOL-csoport reprezentációs relikviáit bemutató tárlat nyílt kedden délután a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeumban.

Mozsár Eszter

Tóth Attila, Szunyoghné Ambrus Katalin és Eichinger Attila a tárlatnyitón.

Fotó: Pezzetta Umberto

Hollóházi porcelán fúrótorony a MOL pakisztáni kutatásainak emlékére, díj a Cannes-i rövidfilmek fesztiváljáról, dedikált futball-labda a horvát-magyar EB-pályázat kapcsán, olajipari cégek közötti üzletkötés alkalmából készült emléktárgyak, „karácsonyfa” kútfejszerelvény, különféle évfordulókra készített reprezentációs emlékek, a délkelet-ázsiai cunamiban nyújtott támogatásért a szlovák különleges mentőktől kapott oklevelek. Mindezeket a kulturális és cégtörténeti tárgyakat a zalaegerszegi múzeum örökölte, miután 2022 decemberében Hernádi Zsolt, a MOL Nyrt. elnök-vezérigazgatója átadta az olajipari vállalat új székházát, a 28 emeletes MOL Campust.

- Azzal, hogy elkészült a társaság modern irodaháza, egy korszak lezárult, aminek köszönhetően bővült a társasággal kapcsolatos gyűjteményünk – mondta Eichinger Attila igazgató. - A mostani időszaki kiállításon a MOL hazai és nemzetközi kereskedelmi, szakmai kapcsolatainak emlékei láthatók. A kiállítótérbe a beérkezett tárgyak fele fért be, olyanokat válogattunk főleg, amelyek érdekesek, különlegesek lehetnek a vendégek számára. A tablókon a MOL és a kiskereskedelmi hálózat reklámanyagai, értékesítési kampányanyagai kaptak helyet.

A megnyitót követően Szunyoghné Ambrus Katalin és Tóth Attila, a Moltrade Mineralimpex ta-nácsadói többek között a MOL csoportszintű csővezetékes kőolajellátásáról tartottak kerekasztal-beszélgetést. A külkereskedelmi cég képviselői tevékenységükről, a Barátság kőolajvezeték történetéről is szót ejtettek, valamint az általuk hozott emléktárgyakat mutatták meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában