A program idei 1000. diáklátogatóját köszöntötték

2023.04.28. 16:00

A zalaegerszegi MCC fiataljai a ZalaZone Járműipari Tesztpályán

Pénteken 50 fős, általános és középiskolásokból álló diákcsoport látogatott a járműipari tesztpályára a Mathias Corvinus Collegium Zalaegerszegi Képzési Központja és a ZalaZONE InnoTech Kft. együttműködése keretében.

Arany Horváth Zsuzsa

A diáklátogatók a tesztközpont épülete előtt

Fotó: Pezzetta Umberto

A látogatás alkalmával a diákok tájékoztató előadást hallgattak meg a tesztpálya elemeiről és tevékenységeiről, megtekintették a Konferencia és Teszt Központot, valamint vezetett pályabejáráson jártak, melynek során az emelkedők és egyetemi pályamodulokon versenyen is részt vehettek, betekintést nyertek a Piramis tudásközpont laborjainak, a BME szimulációs szobájának munkájába is. A program során bemutatkozott a Széchenyi Egyetem Járműipari Kutatóközpont műhelye is. A diákoknak Ritecz Balázs projektkoordinátor és Kovács Lóránt,  a ZalaZONE InnoTech Nonprofit Kft. helyi vezetője tartott tájékoztatót.

A látogatás célja, hogy a létesítményt megismerjék a helyi és környékbeli fiatalok, a mérnöki pályára készülő középiskolások, egyetemisták, nem utolsó sorban a ZalaZONE ökoszisztéma mérnökutánpótlásának biztosítása érdekében. Az esemény keretében köszöntötték a 2023-ban indult program 1000. diáklátogatóját, Nagy Franciska Flórát.

Nagy Franciska Flóra 2023 1000. diáklátogatója, akit Kovács Lóránt, a ZalaZONE InnoTech Nonprofit Kft. helyi vezetője köszöntött
Fotó: Pezzetta Umberto

A tesztpályán zajló programot kvízjáték zárta, majd a csoport a szomszédos Kutatási és Technológiai Központban és a Széchenyi Egyetem Járműipari Kutatóközpontjának vendégeként folytatta a látogatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában