Mona Vintan és Papp József mutatkozik be

2023.03.29. 19:30

Keramikusok kiállítása Nagykanizsán, a Hevesi-iskolában

A művészet szépsége címmel nyílt meg a Hevesi-iskola galériájában Mona Vintan romániai keramikusművész és Papp József keramikus-szobrászművész kiállítása.

Benedek Bálint

Mona Vintan és Papp József együtt alkot

Fotó: Szakony Attila

A tárlaton Lengyák István galériavezető pedagógus a művészekről elmondta: a marosvásárhelyi származású Papp József alkotásait előrajzolás, tervezés nélkül, többnyire hurkafelrakásos módszerrel készíti, s munka közben alakul ki lelkében a forma, a mondanivaló. Minden kerámiája egyedi darab. Amikor először pillantjuk meg míves alkotásait, sokunkban a letűnt kor Atlantiszának felejthetetlen forma- és díszítésvilága merül fel.

- Alkotótársa, a gyulafehérvári Mona Vintan évtizedekig a kontinens legnagyobb porcelángyárában dolgozott - folytatta. - Papp Józseffel való megismerkedése után a Baranya vármegyei Alsómocsoládon található műtermükben kezdtek el együtt dolgozni. Azóta itt „önti” művészi formába virágkompozícióit. Precizitása, szépérzéke, igényessége, szorgalma egész művészi pályafutását meghatározta.

A kiállítás április 28-ig látható iskolanapokon 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában