A kortárs művészet beszélgetős csatornája

2023.03.10. 10:30

Fél éve indították a Taurus Cornu Petit podcastet a keszthelyi művészek

Olvasóink talán még emlékeznek, amikor tavaly augusztusban beszámoltunk arról, hogy két keszthelyi származású alkotó, a jelenleg Budapesten élő Hermann Zsófia festőművész és Tóth Xénia képzőművész elindították a GreenMosuse Recording Stúdióban rögzített podcast sorozatukat.

Mozsár Eszter

Tóth Xénia és Hermann Zsófia szerdánként jelentkezik műsorával

Forrás: GreenMouse Recording Stúdió

 A világháló különböző csatornáin jelen lévő Taurus Cornu Petit témáját tekintve hiánypótló a podcastek között. A beszélgetések a Youtube csatornán, Facebookon és Spotify-n is elérhetők.

Az elmúlt félévben érdekes és izgalmas témákat érintettek, így többek között szó esett a giccsről, a művészeti oktatás lehetőségeiről és hiányosságairól, a kortárs művészetbe adoptálható tárgyi kultúráról, a művész és a galériák közti kapcsolatról, a művészeti „szinglilétről”, a kurátorok munkájáról vagy az egyetemisták nemzetközi megjelenésének lehetőségeiről, illetve a környezettudatos művészetről.

A fiatal képzőművészek célja, hogy a sorozatban tanárokat, esztétákat, filozófusokat, művészettörténészeket, művészeket szólaltassanak meg úgy, hogy a hallgatóság egyszerűen, érthető módon tájékozódjon ezekről a témákról.

Bemutatkozó videójukban így vallanak munkásságukról:

– A podcast ötlete onnan származik, hogy volt egy közös kiállításunk a Balatoni Múzeumban, ahol megismerkedtünk egymással. Ott jött az ötlet, hogy folytatni kellene az akkori podcastet (a kiállítás kapcsán készült egy beszélgetés) és így belevágtunk egy nagyobb projektbe – ismertette Zsófia a kezdeteket.

– Célunk, hogy közelebb hozzuk a nagyközönséghez és megismertessük a művészet valódi lényegét, fogalmát, hogy bevezessük az embereket a kulturális életbe, közegekbe – folytatta Xénia.

Szeretnék továbbá, hogy az általános ismereteken túl a kortárs művészet is kellő teret kapjon.

Zsófi érdeklődésünkre elmondta, hogy folyamatosan fejlesztik a műsort, sőt magukat is, így rendszeresen járnak beszédtechnika órákra, hogy nekik is könnyebb legyen a kommunikáció. Büszkék arra, hogy minőségi felvételeket tudnak készíteni, ami köszönhető a jól felszerelt gyöngyösi GreenMosuse Recording Stúdiónak. Ma már nemcsak ők hívják az interjúalanyokat, hanem őket keresik meg a szereplők különféle témákkal. Újdonság, hogy közösségi oldalaikon vasárnaponként kulturális ajánlóval, magas művészeti programokkal jelentkeznek. A podcastek szerdánként jelennek meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában