Tavaszköszöntő

2023.03.17. 08:30

Ezek a hétvégi programok várnak a Balaton környékén

Péter B. Árpád

Forrás: Lakotárné Lőrincz Edit

Keresztút 

E hét pénteken is keresztúti imádságra várják a híveket a keszthelyi karmelita bazilikában 17.15-tól. A stációk előtt ezúttal a Katolikus Karitász keszthelyi csoportjának tagjaival imádkozhatnak s elmélkedhetnek a résztvevők.   

Tavaszköszöntő 

Tavasznyitó programot szervez a keszthelyi Festetics Kastélymúzeum. Már szerda óta látogatható az északi szárny, szombaton és vasárnap pedig 11-kor pálmaházi séta, majd szakmai vezetés várja a látogatókat 14 órakor a Történelmi modellvasút-kiállításban, 15.30-tól pedig a Főúri utazások és úti kalandok című tárlaton.  

Előadás Deákról 

Deák Ferencről és koráról tart előadást pénteken 16 órától Keszthelyen a Balaton Színház Simándy-termében Tar Ferenc tanár, történész.  

A népmesék nyomán 

Élőszavas mesemondással egybekötött kézműves foglalkozás lesz pénteken 16:30-tól a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ Népmesepontjában Tóth Adél vezetésével. A gyerekek bábokat, figurákat, jelmezeket és képeket készíthetnek különböző technikákkal. 

Tavasz a malomban 

Kétnapos gyógynövényismereti workshop várja az érdeklődőket a gyenesdiási Festetics Herbárium és Fűszerkertben. Szombaton 9 és 17 óra között elméleti, vasárnap 10 órától pedig gyakorlati foglalkozásokon vehetnek részt a vendégek, s utóbbin például kenőcsöket, lándzsás útifű szirupot és fájdalomcsillapító gyógynövényes pakolást is készíthetnek.

LEPKE-túra 

Szombaton 7 és 11 óra között indulnak a LEPKE teljesítménytúra résztvevői a vonyarcvashegyi vasútállomásról. A térség természeti és épített értékei mellett haladó 15, 25 és 40 kilométeres távok leküzdésére 4, 6, illetve 10 óra áll a résztvevők rendelkezésére.

Hévízi virtuózok 

Szombaton 18 órakor a hévízi városháza dísztermében négy tehetséges fiatal muzsikus lép fel, a Musica Antiqua Együttes közreműködésével. A publikum Balázs Ádám, Markal Eszter, Szokol Liliána és Vasas Rebeka játékában gyönyörködhet.

Zenés parti  

Zalaudvarnokon, a Vadvirág étterem szombat esti nosztalgia diszkójában Gergely Róbert lesz a sztárvendég. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában