A szavaláshoz és a rajzoláshoz is kaptak támpontot a gyerekek

2023.02.26. 09:30

Kikeletváró versek, rajzok a zalaegerszegi városi könyvtárban

Huszonkét éve invitálja az általános iskolásokat verses-rajzos közös kikeletvárásra a József Attila Városi Tagkönyvtár.

Arany Horváth Zsuzsa

Képünkön a tíz első helyezett közül azok láthatók, akik jelen tudtak lenni a díjátadáson. Első sorban Szabó Norina, Bönöcz Lili, Tóth Alíz, Németh Zalán, mögöttük Török Irén könyvtáros, Strausz Dorina, Kiss Gábor és Horváth Kornél Első sorban Szabó Norina, Bönöcz Lili, Tóth Alíz, Németh Zalán, mögöttük Török Irén könyvtáros, Strausz Dorina, Kiss Gábor és Horváth Kornél

Fotó: Pezzetta Umberto

Szombaton délelőtt 115 versmondó és 185 rajzoló kisdiák hozott tavaszt a könyvtárba a tematikus napon, előbbieket a négy alsó tagozatos osztályok képviselői alkották, míg a rajzolók közel húsz városi és városkörnyéki suliból érkezett. A szavaláshoz és a rajzoláshoz is kaptak támpontot a gyerekek, a figyelmükbe ajánlott költemények címeit a felhívással együtt megkapták a könyvtárosoktól, akiknek a szervező munkáját Török Irén gyermekkönyvtáros fogta össze. (Többek között Zelk Zoltán, Benedek Elek, Kányádi Sándor, Donászi Magda, Kiss Ottó, Nemes Nagy Ágnes szerepelt a kínálatban.) 

A versmondó első osztályosok közül Odonics Dóra és Osadczuk Nimród bizonyult a legjobbnak, a 2. osztály kategóriáját Antalffy Nagy Zsófia és Fitos Bíborka nyerte. Major Simon és Zsohár Zselyke lett az első a harmadikosok között, míg a negyedikesek legjobbja Rigo Karolina Barbara és Szabó-Kerkai Hanna lett. Őket a József Attila Városi Tagkönyvtár Olvasókért Alapítvány elnöke, Hartmann Miklós köszöntötte. A rajzkiállítást Kiss Gábor, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója nyitotta meg, a beérkezett alkotásokat Németh Miklós grafikusművész bírálta el, figyelemmel arra, hogy az illusztrálni kívánt versek mondandója mennyire köszön vissza a rajzokon. Az eredményhirdetésen a díjazottak az oklevelek mellé rajzeszközöket kaptak ajándékba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában