Volt egy seregünk

2023.01.15. 17:00

Premier utáni fogadást tartottak az egerszegi Hevesi Sándor Színházban

Moravetz Levente rendezésében az általa Nemeskürty István könyve alapján írt Volt egy seregünk című zenés oratórikus színművel emlékeztet a magyar hadsereg 80 évvel ezelőtti doni katasztrófájára a zalaegerszegi színház.

Arany Horváth Zsuzsa

Besenczi Árpád, Stanka László, Sasvári Sándor, Mihály Péter, Moravetz Levente, Böjte Sándor

Fotó: Arany Gábor / Zalai Hírlap

A péntek esti premier utáni hagyományos fogadáson dr. Besenczi Árpás igazgató – aki maga is szerepelt az előadásban – szólt a mű keletkezéséről, a társulat elkötelezettségéről, amivel a magyar történelem fontos eseményire, alakjaira reagál. Beszámolt a darab főpróbán részt vevő nézők érzelemteli visszajelzéseiről, hiszen nincs család, amelyet ne érintene a több mint 150 ezer magyar katona Don-kanyarban elszenvedett tragédiája. Moravetz Levente kiemelte a zalaegerszegi társulat áldozatos munkáját, melyet a rendhagyó tapsrend koreográfiája is kifejezett. Megköszönte a közös munkát Molnár Gabriella jelmeztervezőnek, Bényei Miklós díszlettervezőnek, Halmi Zoltán koreográfusnak, Bozó László zeneszerzőnek, Sasvári Sándornak, aki a Moravetz-előadások állandó énekes vendége Zalaegerszegen. A közéleti vezetők közül ezúttal csak  Böjte Sándor önkormányzati képviselő volt jelen a megindító előadás utáni találkozón. A produkció támogatóját, az EVO-KOMPLEX Kft.-t Stanka László ügyvezető képviselte. AHZS
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában