A templom, ahol otthon vagyok

2023.01.11. 12:00

Képzőművészeti pályázatot hirdet az egyházmegye

A templom, ahol otthon vagyok címmel hirdet képzőművészeti pályázatot fennállásának 30 éves jubileumára a kaposvári egyházmegye. Az alkotásaikat legkésőbb március 31-ig küldhetik be az egyházmegye területén élő hittanos gyerekek és fiatalok, de a téma iránt érdeklődő felnőttek is.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

A pályázati kiírás értelmében ugyanis összesen négy kategóriában – általános iskola alsó, illetve felső tagozat, középiskola, valamint felnőtt – várják a jelentkezőket, akik szabadon választott technikával alkothatnak. A pályázat témája maga a mottó, azt kérik a résztvevőktől, hogy alkotásaikon keresztül mutassák be, miért, illetve hogyan látják szépnek saját templomukat, vagy mi módon segíthetnek a templombelsők a hitbeli élmények elmélyítésében. A pályamunkákat A/4-es méretben, papírra kérik elkészíteni, keret nélkül, a hátoldalán jeligével ellátva. A kép semmilyen alkotóra utaló információt nem tartalmazhat, ezért a postán beküldött pályaművek mellé, ugyanazon jeligével ellátott, lezárt borítékban kell az egyházmegye honlapjáról letölthető, kitöltött adatlapot, valamint a beleegyező nyilatkozatot csatolni. A legjobb alkotások nemcsak díjazásban részesülnek, de az egyházmegye 30 éves jubileumi ünnepségére tervezett antológiába is bekerülnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában