Helyi művészeti csoportok adtak műsort

2023.01.24. 14:00

A kultúránk megtart bennünket – a magyar kultúra napját ünnepelték Zalakaroson

A magyar kultúra napját ünnepelték nemrég Zalakaroson is. A Himnusz 200. születésnapján a Móra-iskolában tartott rendezvényen színvonalas produkciókkal mutatkoztak be a helyi együttesek.

Benedek Bálint

Forrás: Zalai Hírlap

A résztvevőket Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere köszöntötte. Elmondta: meggyőződése, hogy a kultúra hosszú távon biztosan megtérülő befektetés. Nem feltételen forintmilliókban, hanem jól működő helyi közösségekben, s olyan emberekben mérhető, akik önmagukkal, közösségükkel, valamint természeti környezetükkel harmóniában élnek.

Forrás: Zalai Hírlap

– Ezt ünnepeljük művészeti csoportjainkkal abban az intézményben, melyet kerek 25 évvel ezelőtt neveztek el Móra Ferencről – folytatta. – A kultúránk megtart bennünket, azzal magában foglalja magyarságunkat, kereszténységünket és európaiságunkat. Aki Karosért tesz, Karos kultúrájáért cselekszik, az valójában településünk jövőjét készíti elő. A kultúra élet. Az egyénnek és a közösségnek pedig életminőség. Szükségünk van saját értékeink ismeretére, azért, hogy másokét is értékelhessük.

Forrás: Zalai Hírlap

Ezt követően a helyi művészeti csoportok adtak műsort. Fellépett többek között a Zöld Ág Táncegyüttes, a Zalakarosi Női Kar, a Gyöngyvirág csoport, a Dalárda Vegyeskar és a 25. jubileumát ünneplő Karos Fúvós Együttes. A magyar kultúra napja alkalmából elismerésben részesült Horváthné Nagy Elvira könyvtárvezető 25 éves kiváló szakmai munkájáért.

Forrás: Zalai Hírlap

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában