Iskola városi könyvtárosa

2022.12.05. 07:30

A könyvtárosok kivételes összefogásáról tartottak előadást nagykanizsai szakemberek

A Könyvtárostanárok Egyesületének meghívására nemrégiben a nagykanizsai Zrínyi-iskola könyvtárosa, Szántóné Izsa Melinda és a szintén kanizsai Halis-könyvtár könyvtárosa, Benke Dániel közös előadáson beszéltek az "Iskola városi könyvtárosa" programról a fővárosi Országos Széchényi Könyvtárban.

Benedek Bálint

Forrás: ZH

"Senki sem különálló sziget.." címmel tartott beszámolóról elmondták: a könyvtári rendszer, a bibliotékák sokfélesége azért jó, mert kiegészítik egymást. Megéri az elszigeteltségből kilépni és egymás felé nyitni, 2016 óta folyamatosan ezen dolgoznak. Azt gondolják, hogy a városi szintű együttműködés jól megvalósítható.

Forrás: ZH

- Műhelyünkben bemutatjuk, mi hogyan kezdtük el és hogyan valósítjuk meg a városi és az iskolai könyvtárak együttműködését Nagykanizsán - mesélték. - Személyes példánkkal arra bátorítjuk az iskolai könyvtárakat, hogy éljenek a városi könyvtárak nyújtotta szolgáltatásokkal. Ha “az iskola városi könyvtárosa” nem létezne, sok olyan diák lenne, aki egyáltalán nem találkozna a városi könyvtár lehetőségeivel. Nagyon fontos, hogy hidakat építsünk és kibontakoztassuk a bennünk rejlő tudást, erre is mutatunk jó példákat, gyakorlatokat.

A műhelynapon sok érdeklődő kollégával beszélgettek, lehetőség nyílt a tapasztalatcserére. A nap folyamán megtekintették az Országos Széchényi Könyvtár Esszencia kiállítását is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában