Pannonia Reflections

2022.11.16. 08:30

Idén is meghirdették a térség egyik legjelentősebb fotóművészeti pályázatát

Kilencedik alkalommal hirdette meg a kelet-közép-európai térség egyik legjelentősebb fotóművészeti pályázatát a Fotografska Zveza Slovenije (Szlovéniai Fotóművészeti Szövetség) és a lendvai székhelyű Fotografsko Drustvo Pannonia.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Illusztráció / Pexels

A Pannonia Reflections elnevezésű nemzetközi verseny nemcsak a résztvevők száma, valamint az alkotások magas szakmai színvonala miatt kiemelt jelentőségű program, hanem azért is, mert két rangos nemzetközi szervezet, a FIAP (Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség), illetve a PSA (Amerikai Fotós Szövetség) is támogatja. A pályázatra a világ számos országából rendszerint több ezer kép érkezik, ezeket szakmai zsűri bírálja el, s a díjazottakról is ez a grémium dönt.

A zsűrizésre a szervezők idén két szlovén fotóművészt, Matej Peljhant és Simon Krejant, valamint a horvát Zoran Kolaric-ot kérték fel. Az alkotásokat a Pannonia Reflections hagyományainak megfelelően ezúttal is öt kategóriában várják – a szabadon választott témájú színes, illetve monokróm képek mellett a nő, az utca, valamint a már bevált víz a megjelölt témakör.

A képeket december 4-ig várják, a zsűri december 16. és 18. között dolgozik, majd december 25-én értesítik azon fotográfusokat, akiket díjban részesítenek, vagy művüket kiállításra alkalmasnak ítélik. A legjobb fotókból – várhatóan mintegy 100-120 képből – a tervek szerint 2023. február 3-án nyílik kiállítás a Pannonia Reflections házigazdájának tekintett lendvai Galéria és Múzeum termeiben, ahol egyben az ünnepélyes eredményhirdetést és díjkiosztót is tartják. A tárlat március 15-ig lesz látható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában