Összesen 17 mese érkezett

2022.05.03. 13:00

Meseíró és mesemondó versenyt tartottak Zalaegerszegen

Hétfőn délelőtt rendezte meg a megyeszékhelyi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola alsó tagozatos magyar nyelvi és irodalmi tanári munkaközössége a zalai alsó tagozatos általános iskolások körében meghirdetett meseíró és mesemondó versenyt.

Arany Horváth Zsuzsa

A mesemondó diákok, a zsűri és a szervezők csoportképe a verseny előtti pillanatokban

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A gyerekek párban is indulhattak, egyikük írta, másikuk elmondta a mesét. A saját mese írásához támpontként és inspirációként öt szereplőt kaptak a diákok a pályázatot kiíró munkaközösség vezetőjétől, Kaponya Edit tanárnőtől: Pöttöm Panna, boltos bácsi, pillangó, tündér és a seprű volt a javaslat, melyet beépíthettek a történetükbe a pályázók.

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Összesen 17 mese érkezett be nyomtatott formában az iskolába, tájékoztatta lapunkat Kaponya Edit.  Hétfőn végül tizenöten érkeztek meg a versenyre és mondták el a meséket a zsűri előtt. A bírálók közt foglalt helyet Budai Tiborné ( az Ady-iskola nyugdíjas tanítója), Tóth Renáta (a Deák Ferenc Megyei Megyei és Városi Könyvtár igazgatóhelyettese) és Hertelendy Attila (a Hevesi Sándor Színház színművésze).

Az első helyen Kostrigina Marii végzett (a zalaegerszegi Petőfi Sándor kéttannyelvű Általános Iskola tanulója), II. helyezett lett Horváth Zsóka, szintén a Petőfi-iskolából,  a III. helyet pedig Fincza Sára Kata és Bonyhárd Sára Tamara páros szerezte meg, ők a zalaszentgróti Deák Ferenc Általános Iskolából érkeztek. Ugyancsak harmadik lett Darabos Flóra és Németh Hedvig páros (Zalaegerszeg, Liszt Ferenc Általános Iskola). A közönségdíjat Seres-Asperján Emese,  a  zalaszentgróti Deák-iskola növendéke érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában