Vetélkedő

2022.02.17. 21:00

"Kossuth katonája leszek..." – idén is online

Az Apáczai Csere János Művelődési Központ a járványhelyzet miatt a tavalyihoz hasonlóan ebben az évben is digitális, illetve online térben rendezi meg a „Kossuth katonája leszek…” című történelmi, honismereti vetélkedőjét.

Szabó Judit

A versenyt az általános iskolák 7–8. osztályos diákjainak, illetve az ennek a korosztálynak megfelelő 6 és 8 osztályos gimnáziumba járóknak hirdették meg. A csapatok a XIX. század közepének történelméhez, kultúrtörténetéhez, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc eseményeihez kapcsolódó feladatokban mérik össze tudásukat. A vetélkedő idén teljesen új feladatokkal várja a jelentkezőket, egy részük visszaküldendő feladat, másik részük pedig online kitöltendő feladatsor. A feladatok játékos, szórakoztató jellegűek, alapvetően az általános iskolában szerzett tudásra építenek. A vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkezését várják még a mai napon.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában