Idézni a legjobbaktól

2022.02.28. 11:00

A magyar irodalom gyöngyszemeiből olvastak fel a nagykanizsai felolvasó maratonon

A Thúry Vitézlő Oskola tagjai idén is csatlakoztak a Wass Albertről elnevezett 25 órás felolvasó maratonhoz.

Horváth-Balogh Attila

Az önkéntes résztvevők péntek este 18 órakor foglalták el helyüket az oskola Ady Endre utcai helyiségében és szombat este 19 óráig a magyar irodalom gyöngyszemeiből olvastak fel. Fiatalok is csatlakoztak hozzájuk: Müller Zselyke és Kocsis Dorka a szepetneki Királyi Pál Általános Iskolából.

 

- Szerte a világban 41 közösség csatlakozott ehhez a nagyszerű kezdeményezéshez idén is - hallottuk Vörös Andrástól, az oskola vezetőjétől. - Sajnos, a Wass Albert 25 órás felolvasó maraton nem a mi szellemi termékünk, mi is úgy csatlakoztunk hozzá, mint megannyi dologhoz, ami a lelki épülésünket, hagyományaink tovább örökítését célozza. Huszonöt órán át Wass Albert-műveket olvasunk fel egymásnak, illetve más olyan szerzőktől idézünk, akik kedvesek nekünk, a lelkünknek. Kicsit a magyarságunk kereséséről is szól ez az egész - persze, nem biztos, hogy rátalálunk, de a keresési folyamatot mindenképpen pozitívan, nem magunkat lehúzva, szapulva, csak a balsorsra gondolva élhetjük meg a könyvek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában