Frissen Zalából

2021.12.18. 18:00

Könyv jelent meg a jubiláló nagykanizsai szimfonikusok tiszteletére

A Krátky István Egyesület a Plakátházban mutatta be csütörtökön a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar 100 éves jubileumára készült könyvet.

Benedek Bálint

Dr. Pintérné Grudmann Frida és Balogh Tünde, a Krátky István Egyesület elnöke és alelnöke, valamint Kocsis Katalin a kötetbemutatón

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A megjelenését tekintve impozáns, látványos grafikákkal és képekkel illusztrált kötetet Kocsis Katalin, nyugalmazott zenei könyvtáros jegyzi, aki korábbi írásaival hozzájárult a város zenei történelmének jobb megismeréséhez.

Ezúttal a jubiláló kanizsai szimfonikusokkal foglalkozott, s a könyv kapcsán elmondta: egy ilyen minőségű és létszámú együttes létrehozása hosszú folyamat eredménye. És ebben a konkrét előzményeken kívül benne van mindaz a törekvés, kísérlet, munka, kudarc és eredmény, amely Nagykanizsa kultúrtörténetében valaha városi zenekar megteremtésére irányult. Ezt a folyamatot, majd a megalakult zenekar történetét mutatja be a könyv, mely a maga eszközeivel időutazásra viszi olvasóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában