Frissen Zalából

2021.04.06. 07:00

Két részben jelenik meg Gubinecz Ákos szólólemeze

Akárcsak az elmúlt esztendőben, idén is nagypénteki dallal köszöntötte a húsvétot a göcseji településen élő népdalénekes, Gubinecz Ákos. Az előadást online felületen, a közösségi médiában követhették az érdeklődők.

Gyuricza Ferenc

Gubinecz Ákos

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A Csádé népzenei együttes vezetőjeként ismert, illetve a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnáziumban is tanító Gubinecz Ákos rendszeres szereplője a novai kulturális és közösségi programoknak. A karanténidőszakban pedig például online népdaltanítási sorozatával is igyekezett lekötni követői figyelmét, illetve könnyebben viselhetővé tenni számukra a bezártság heteit.

Kovács Ferenc polgármester mutatja az új temetői kaput. Mögötte, a kerékpárút mentén az újonnan elültetett hársfák közül látható néhány Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Emellett a zenész gőzerővel készül szólólemezére, amely a férfi élet legfontosabb állomásaihoz és az ezekhez köthető műfajokhoz kapcsolódik. A tervezett tematikus album igen gazdag anyagot ölel majd fel, ezért két részben jelenik meg. A szeptember-októberre tervezett első lemez a Kárpát-medence déli sávjának népzenei örökségére épül, vagyis a Muravidéken, a Délvidéken és Erdélyben gyűjtött dalokat tartalmaz majd, az egy évvel később megjelenő második lemez pedig az északi részből – a Kárpátaljából és a Felvidékről –, illetve a nyugati térségből táplálkozik.

Gubinecz Ákos lapunknak azt is elmondta, hogy zenekarával már tervezik nyári programjaikat is: július 25-től 30-ig például gyermekek számára tartanak népzenei tábort Szécsiszigeten, illetve a helyi Szapáry Egyesülettel és a Zala Megyei Népművészeti Egyesülettel közösen ugyanitt rendezik meg azt a fesztivállal egybekötött felnőtt népművészeti hétvégét, amelynek tavaly – jóval kisebb léptékben – még Barlahida volt a helyszíne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában