Frissen Zalából

2021.03.30. 13:00

Versben és prózában a katona vitézségéről Nagykanizsán

Thúry 450 – A magyar katona vitézsége címmel online vers- és prózamondó versenyt rendez a Thúry Vitézlő Oskola.

Horváth-Balogh Attila

Horváth István, Nikolics Zsanna, Kardos Ferenc, Klaszán Sándor, Vörös András és Lengyák István

Fotó: Szakony Attila

A verseny a legendás kanizsai várkapitány, Thúry György emléke előtt tiszteleg halálának 450. évfordulója alkalmából.

Az online eseményről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők: Vörös András, a Thúry Vitézlő Oskola vezetője, Horváth István Radnóti-díjas versmondó, Nikolics Zsanna Bonis Bona-díjas tehetséggondozó, a Kanizsai Fiatalok Közössége elnöke, Kardos Ferenc könyvtáros-költő, Klaszán Sándor dalszerző-énekes és Lengyák István pedagógus. Vörös András elmondta: a megmérettetés két korosztályban (10–14 és 14–19 évesek) zajlik. A nevezőktől két hazafias és vitézi témájú mű (műfaját tekintve lehet két vers, vagy két próza, vagy egy vers és egy próza) előadását várják 2–5 perces videóban, amit – vagy a linkjét – a [email protected] e-mail címre kell elküldeni május 21-ig. Jelentkezni április 30-ig lehet.

Horváth István, Nikolics Zsanna, Kardos Ferenc, Klaszán Sándor, Vörös András és Lengyák István
Fotó: Szakony Attila

Az eredményhirdetés június 4-én, a nemzeti összetartozás napján lesz. A nevezés ingyenes, az első helyezettek, illetve a különdíjjal jutalmazott nevező az egész osztálya (30 fő) számára belépőt nyer a nagykanizsai moziba, vagy a Zobori kalandparkba vagy osztálybulit a Thúry Vitézlő Oskolába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában