március 25. - április 15.

2021.03.18. 13:40

Végtelen számú lehetőség – Online galériát indít a ZAZEE (videó)

8.01 címmel online galériát hozott létre a ZAZEE Kulturális Egyesület. A virtuális tárlat március 25. és április 15. között lesz látható, ahol először a finearthotel.hu képzőművészeti portál mutatkozik be.

Mozsár Eszter

Első alkalommal a finearthotel.hu képzőművészeti portál művészeinek alkotásai kerülnek a digitális falakra.

Fotó: ZAZEE Kulturális Egyesület

A 2005-ben alakult egyesület több indusztriális vagy extrém környezetben rendezett már kiállítást, mondta elöljáróban Wettstein Tamás elnök. A jelenlegi korlátozások miatt most nem élőben, hanem az egyesülethez és a városhoz kötődő virtuális helyszínen 22 művész alkotásait láthatjuk. A szervezők a Color Arts fesztiválnak helyet adó egykori MMIK épületének, s így magának a több évig futó rendezvénynek állítanak emléket a hat virtuális szobával. Az online galéria címe arra utal, hogy ebben a térben végtelen mennyiségű képet, videót mutathatnak be. A kétdimenziós tárlat könnyen kezelhető, nagyítható-kicsinyíthető, a képekre kattintva részletes leírás olvasható. Április után Frimmel Gyula grafikusművész és Kiss Ágnes Katinka festőművész önálló tárlata új helyszíneken lesz látható. A kiállítás elérhetősége 801.zazee.hu.

Első alkalommal a finearthotel.hu képzőművészeti portál művészeinek alkotásai kerülnek a digitális falakra. Fotó: ZAZEE Kulturális Egyesület

Nadrai Róbert, a galéria koordinátora arról tájékoztatott, hogy a városhoz és az egyesülethez kötődő művészek, szakemberek tartanak online tárlatvezetést. Március 25-én 20 órakor Wahorn András Munkácsy-díjas képzőművész, a 2018-as képzőművészeti aukció, a Decemberi LICIT kikiáltója nyitja meg a kiállítást. Április 8-án Filó Vera képzőművész, végül április 15-én Orsós László Jakab, a New York-i Brooklyn Public Library művészeti igazgatója mutatja be a kiállítást. A tárlatvezetéseket a live.zazee.hu oldalon lehet megtekinteni.

A finearthotel.hu képzőművészeti portál megalkotója és működtetője, Tóth Norbert végül hozzátette, az egyesület által fenntartott weboldal 15 éve azoknak a művészeknek biztosít online jelenlétet, akik Zalaegerszeghez, illetve az Ady-iskolához kötődnek. A gyűjtőoldalon 25, köztük komoly életutat befutott és díjazott képzőművész életrajzát, munkásságát, a róluk szóló tudósításokat követhetjük nyomon. A több éves munka gyümölcse, a felgyűlt képanyag kiváló muníciót jelentett a 8.01 online galéria elindításához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában