A beküldött szavalatokból kisfilm készült

2021.01.26. 10:00

Különleges verstúrával ünnepelték a kultúrát Cserszegtomajon

Versek tereken és utcákon, majd szavalatok az online térben – idén rendhagyó módon ünnepelték a magyar kultúra napját a faluban, és nem is csak egy napig.

Keszey Ágnes

Süliné Elekes Éva a cserszegtomaji Verstúra egyik állomásán

Fotó: Keszey Ágnes

A szervezők január 22. és 25. között költészeti kirándulásra invitálták a helyieket, a járvány­ügyi korlátozások miatt így ünnepelve a kultúra napját.

– A jelen helyzet új néző­pontokat is ad az embernek, hogy miként lehet mégis megvalósítani hagyományos programokat – mondta az ötlet megszületéséről Süliné Elekes Éva, a település közművelődési szakembere. – A kultúrát most kivittük az utcákra és a terekre, és így még sokkal több emberhez eljutottunk.

Süliné Elekes Éva a cserszegtomaji Verstúra egyik állomásán
Fotó: Keszey Ágnes

Cserszegtomaj kilenc pontján helyeztek ki verseket, minden korosztálynak. Felhívást is közzétettek, játékot indítottak, hogy minél többen látogassák a Verstúra állomásait: legalább három helyszínen készítsenek szelfit, vagy szavalják el az egyik verset, és a videót küldjék meg a szervezőnek.

– Mindenki, aki részt vesz a játékban, kap majd egy kis ajándékot – mondta el a vasárnap véget ért akció zárásáról Süliné Elekes Éva.

– A beküldött képekből és szavalatokból kisfilmet készítünk, melyet keddtől lehet majd megnézni a cserszegtomaji honlapon.

Megtudtuk: felnőttek és gyerekek is küldtek be videókat, sőt egészen kicsik, óvodások is láthatók-hallhatók lesznek a kisfilmben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában