az Egregyi Múzeumba költözött

2020.12.14. 07:00

Házhoz megy a hévízi könyvtár

Naponta viszik házhoz az igényelt könyveket a Festetics György Művelődési Központ munkatársai. Közben pedig költöznek, és kialakítják az új kulturális struktúrát és helyszíneket.

Péter B. Árpád

Az olvasók hívásait Szabados Rudolf könyvtárvezető fogadja

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

A könyvtár már a tavaszi veszélyhelyzet idején is kiszállított köteteket, akkor hetente egy alkalommal.

– Most annyi változott, hogy napi rendszerességgel visszük a műveket, a délelőtti megrendeléseket már aznap délután – mondta Hermann Katalin, a Festetics György Művelődési Központ igazgatója. – Az igény folyamatosan nő, most szinte egy napon van annyi kérés, mint korábban egy hét alatt volt.

Az olvasók hívásait Szabados Rudolf könyvtárvezető fogadja
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Az olvasók kérhetik a könyv­táros segítségét telefonon, vagy tájékozódhatnak a www.hevizgaleria.hu oldalon, a könyvtár fülre kattintva, ahová feltöltötték a katalógust. Szerzőre, címre, részkifejezésre is lehet keresni.

Egy időben öt könyvet lehet kölcsönözni, s a lejárat után az intézmény munkatársai vissza is viszik azokat. Ám most nem elvárás a határidő szigorú betartása, jegyezte meg Hermann Katalin, hozzátéve, a büntetés egyébként sem tartozik a könyvtár gyakorlatába, nem szoktak élni ezzel az eszközzel.

A hévízi képviselő-testület a közelmúltban döntött a kultúra rendszerének átalakításáról, amelynek megfelelően a Deák téri épületből a napokban kiköltözött a művelődési központ. Az irodákat az Egregyi Múzeumban helyezték el, és ott működnek majd a szakkörök, foglalkozások is. – Ezzel párhuzamosan lebontottuk a Belvárosi Múzeum állandó kiállítását, a balneológiai és helytörténeti tárlatot, az Egregyi Múzeum anyagából pedig a kerámiatárgyakat tartottuk meg – részletezte Hermann Katalin.

- Ebből a két anyagból, teljesen új koncepció mentén, kialakítunk egy új kiállítást, amely megfelel a 21. századi, élményközpontú múzeumi követelményeknek. A sétálóutcában lévő épületben pedig a jövőben inkább nagyobb időszaki kiállításokat mutatunk be, amelyek hosszabb időn át várják a látogatókat. A mozi marad a megszokott helyén, de az előcsarnokban a büfét és a pénztárat egyesítjük, a könyvtár pedig változatlanul a Rózsakertben működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában