Évszakról és a hangszerekről

2020.10.09. 12:00

Könyvtári napok a gyerekeknek Zalacsében és Keménfán

Az országos könyvtári napok programsorozatban Zalában is rengeteg előadást, kézműves-foglalkozást vagy könyvbemutatót tartanak ezen a héten. A megye északnyugati részén eddig két település csatlakozott a rendezvényekhez.

Gyuricza Ferenc

Kovács Gábor a zalacsébi művelődési házban

Fotó: Gyuricza Ferenc

Zalacsében kedden délután a Tolna megyéből érkezett Kovács Gábor gitáros-énekes volt a vendég, aki interaktív hangszerismertetőt tartott kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt.

A Hétmérföldes tarisznya című műsorában elsősorban sajt szerzeményeit adta elő, s közben beszélt zenéről, hagyományokról, mesékről, annak szereplőiről.

Kovács Gábor a zalacsébi művelődési házban
Fotó: Gyuricza Ferenc

Kovács Gábor 1984 óta zenél hivatásszerűen, dolgozott színházban és népzenészként, játszott klezmermuzsikát, valamint tagja egyebek között a Kárikittyom Anticeleb Or­chestra nevű együttesnek is. Emellett folyamatosan járja az országot felnőtteknek és gyermekeknek szóló önálló műsoraival, Zalacsében pedig most első ízben találkozhatott vele a közönség.

Keménfán ugyancsak az országos könyvtári napok programjaihoz kapcsolódva gyermekek részére szerveztek kézműves-foglalkozást. A készségeket is fejlesztő időtöltésen az évszakhoz kapcsolódó díszeket készíthettek a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában