Könyvbemutató Lentiben

2020.03.12. 15:00

Tényregényt írt a volt varsói nagykövet

Saját életútján keresztül Magyarország történelmét is megjeleníti könyveiben Hárs Gábor nyugalmazott varsói nagykövet. Kedden a városi könyvtárban mutatta be legújabb köteteit.

Korosa Titanilla

Hárs Gábor a könyvekkel

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Rendhagyó történelemórát is tartott egyúttal Hárs Gábor, az esti bemutatón a felnőtt közönségnek, délelőtt pedig középiskolásoknak. Az esti rendezvényen a szerzőt és a megjelenteket Horváth László polgármester is köszöntötte.

A nyugalmazott nagykövet elsősorban az Egy túlélő naplója című háromkötetes tényregényéről beszélt a hallgatóságnak, de szó volt a kiadvány előzményeként írt szerzeményeiről is. Elmondta, hogy olyan trilógiát írt, mely által az olvasó Magyarország történelmébe is betekintést nyer.

Hárs Gábor a könyvekkel
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

– Az Egy túlélő naplója sorozat nem előzmény nélküli – mondta. – 2012-ben jelent meg három kötetben egy életrajzi művem Történelem közelnézetből címmel. Ennek két kötete A nagykövet naplója, a harmadik A képviselő naplója. Ehhez szántam egy első részt, amelyben családtörténetemet, gyermekkoromat, göröngyös ifjúságomat foglalom össze, amely a második világháború idejére esett.

Mint mondta: a háromkötetes tényregény címével azt kívánta érzékeltetni, hogy ő egy a háború és az utána következő korszak túlélői közül. A kötet minden érintett időszakhoz tartalmaz történelmi háttér-információkat, és fotók, dokumentumok színesítik a kiadványt.

Hárs Gábor aktív éveiben jórészt diplomataként dolgozott, tíz esztendőt töltött el Varsóban, az 1990-es évek közepén képviselte a lengyel fővárosban hazánkat, és országgyűlési képviselőként is tevékenykedett korábban. Szakmáját tekintve betűszedő nyomdász, középiskolai nyelvtanár, de történelmet, európai ismereteket és szociológiát is oktatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában