Cyber-magány, ahogy a gimnazista látja

2020.02.13. 09:00

Horváth Bendegúz versmondásban és forgatókönyvírásban is remekelt

A Batthyány-gimnázium versmondója, a 10. osztályos letenyei Horváth Bendegúz az elmúlt időszakban több irodalmi pályázaton is sikerrel szerepelt.

Benedek Bálint

A nagykanizsai Horváth Bendegúz (középen) a szolnoki Megavers című tehetségkutató seregszemle eredményhirdetési ceremóniáján

Fotó: Benedek Bálint

A diák legutóbb a Szolnok Televízió országos televíziós tehetségkutatóján, a Megavers középdöntőjén szerepelt. A háromnapos előválogató 70 indulója közül húszan léphettek tovább. Ezúttal a négy, egyenként 5 fős középdöntős csoportból az ítészek egy, a legjobban teljesítő versmondót juttatták a döntőbe, míg további egy főt majd a közönség szavazhat be az elkészített portréfilmek alapján. Így áll össze az április 6-i viadal 8 fős mezőnye, ahova a zsűri egyhangú döntése értelmében Horváth Bendegúz, a nagy­kanizsai Batthyány Lajos Gimnázium tizedikes diákja került be.

A nagykanizsai Horváth Bendegúz (középen) a szolnoki Megavers című tehetségkutató seregszemle eredményhirdetési ceremóniáján
Fotó: Benedek Bálint

 

Bendegúz az utóbbi időben irodalmi témájú pályázati kiírásokra is szívesen jelentkezett. Főleg novellaírásban csillogtatta meg tudását, kreativitására felfigyeltek a tanárai is. Stamler Lajos művésztanár felhívására a metakommunikációról készített „Cyber-magány” című némafilm-forgatókönyvével aratott sikert. A munkát a kanizsai Kotnyek István festőművész képei ihlették, a speciális „filmvízió” kor- és sorstársai felébresztésére szolgált, bemutatva a mai elektronikai eszközök hatásait a fiatalokra. Utóbbi munkáját a pestszentlőrinci–pestszent­imrei gimnázium országos prózaíró versenyén különdíjjal jutalmazták.

Ugyancsak sikerrel szerepelt az érdi Szepes Gyula Művelődési Központ a magyar kultúra napja alkalmából hatodszor hirdetett ifjúsági irodalmi pályázaton. Az „Így írok én…” című kiírásra 105 diák 174 művel pályázott, Bendegúz a „Virággal ballagásra” című humoros családi anekdotájával az első helyet érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában