Szeretnék, ha az otthonokba Zalában készült tárgyak kerülnének

2019.11.19. 15:00

A Göcseji Kézműves Egyesület az Aranykapuban is bemutatkozhat

A Göcseji Kézműves Egyesület tagsága nemrég megtartott gyűlésén elégedetten vette tudomásul, hogy az idei, november 27-én kezdődő zalaegerszegi karácsonyi vásárban, az Aranykapuban 2 pavilonban 8 kézművessel vehetnek részt.

Fincza Zsuzsa

A kézművesség széles palettáját képviselő Göcseji Kézműves Egyesület tagsága a termékeiket árusító üzletben tartotta összejövetelét és készült az Aranykapuban való részvételre

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Fincza Zsuzsa

– Örömmel fogadtuk az egyesület jelentkezését, hiszen a Kisosz törekvése, hogy segítse a hazai vállalkozók érvényesülését. Támogatjuk, hogy a kézművesek, az iparművészek is lehetőséget kapjanak a bemutatkozásra, s ezáltal helyi minőségi termékekkel bővüljön a kínálat. A 2 pavilonban a zalai kézművesek által készített levendulás termékek, textilfigurák, textilszobrász alkotások, mézeskalácsok, fonott kosarak, bőrtárgyak, házilag aszalt gyümölcsök és fűszerek, szőttesek, faragott gyertyák közül választhatnak majd ajándékot a vásárlók – tájékoztatta lapunkat Tóthné Prenner Beáta, a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Országos Érdekképviseleti Szövetségének (Kisosz) Zala megyei elnöke, a Kisosz vásárszervező bizottságának vezetője, hozzátéve, hogy a többiek sem maradnak stand nélkül, hiszen a többéves hagyományoknak megfelelően a kézműves bolt előtt az ő portékájuk is pultra kerül.

A kézművesség széles palettáját képviselő Göcseji Kézműves Egyesület tagsága a termékeiket árusító üzletben tartotta összejövetelét és készült az Aranykapuban való részvételre Fotó: Fincza Zsuzsa / Zalai Hírlap

A Göcseji Kézműves Egyesület eddigi pályafutása igazi sikertörténet. Nikitscher Bernadette, a Göcseji Kézműves Egyesület elnöke szerint ez a tagság lelkesedésének, színvonalas munkájának, valamint a város önkormányzata és a zalai Kisosz támogatásának köszönhető.

– Az idén februárban 12 fővel alapítottuk meg az egyesületet, amely gyorsan népszerűvé vált, a tagság azóta megduplázódott. Célunk erősíteni és őrizni a kézművesség értékeit, termékeinkkel öregbíteni Zalaegerszeg és Zala megye jó hírét, szeretnénk, ha az otthonokba helyi, kézzel készített egyedi tárgyak kerülnének. Volt már két nagyobb és több kisebb bemutatkozásunk, s az első születésnapunkra pedig igazi, önálló nagyszabású kiállítást tervezünk, ahol az egyesület összes kézművese és iparművésze felvonultathatja tudása legjavát – szólt a távolabbi terveikről Nikitscher Bernadette.

Mint az összejövetelen elhangzott, a zalai kézművesek nem maradnak hálátlanok, az Aranykapuban a támogatásért cserébe hétvégeken, ha az időjárás engedi, munkabemutatókat tartanak. Mező Máté Márton almásházi keramikus, az egyesület elnökségi tagja akár korongozni is megtanítja az érdeklődőket – a workshop számára nem idegen, hiszen falujában rendszeresen szervez alkotótáborokat. A tervek szerint mód nyílik majd közös karácsonyi díszek készítésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában