Művészpályán ötven éve

2019.08.27. 18:00

Miklosovits László grafikusművész jubileumi tárlatai

Időről időre hírt adunk Miklosovits László grafikusművész munkálkodásáról, hiszen bár több mint ötven éve Albertirsán él, máig fontos számára szülővárosa, Zalaegerszeg.

Magyar Hajnalka

Számos technikát bevetve készül a monori kiállításra Fotó: a szerző

Ez év májusában a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központban rendeztek kiállítást a Márai Sándor művei inspirálta kollekciójából, a tárlat sikerét jelzi, hogy a város újabb bemutatkozásra invitálta.

Miklosovits László a közelmúltban töltötte be 75. életévét, ez alkalomból Monor városa szervez számára jubileumi tárlatot a helyi Vigadóban. A Miklosovits – Újratöltve! című kiállítás szeptember 9-én 17 órakor nyílik meg.

Számos technikát bevetve készül a monori kiállításra Fotó: a szerző

A program egyben az előtt is tiszteleg, hogy az alkotó ötven éve lépett a művészpá­lyára.

A monori kollekció friss munkákból épül fel, játékosság, új dolgok kipróbálása, a kánontól való eltérés és némi spiritualitás jellemzi az új képeket. A tartalmak plasztikus megjelenítése céljából törekedett bevetni minden rendelkezésére álló technikát, maszkolást, fotót, számítógépes grafikát egyaránt.

Miklosovits: Transsylvania

A fentebb jelzett évfordulókat egy friss meghívás nyomán Varsóban is meg­ünnepelheti a képzőművész. A lengyel főváros évekkel ezelőtt vendégül látta már Miklosovits szinte teljes Márai-kollekcióját, szeptember közepétől pedig Sziszifusz Varsóban címmel rendeznek műveiből újabb kiállítást. Az eddig megtett útra visszatekintő, illetve a magyar–lengyel irodalom ihlette grafikákat felvonultató tárlatnak a Varsói Magyar Kulturális Intézet ad otthont. Mindemellett a művész egy Márai-album összeállításán ugyancsak fáradozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!