szólít a zene

2019.07.15. 16:00

Újszerű formában készül el Nagykanizsa Város Vegyeskarának „albuma”

Második hangzó anyagát készíti el Nagykanizsa Város Vegyeskara. Az új „album” várhatóan nem a megszokott formában kerül majd a zenebarátok kezébe.

Horváth-Balogh Attila

A városi vegyeskar a nagykanizsai Szent József-templomban Fotó: ZH Archívum/Gergely

Mint azt Cseke József, a városi vegyeskar karnagya elmondta: a művészeti csoportnak eddig egy lemeze jelent meg, s most érezték úgy, hogy eljött az idő a második hangzó anyag elkészítésére. Van jelentősége annak, hogy nem lemezről beszélünk, mert ez a hangzó anyag kicsit más lesz…

A városi vegyeskar a nagykanizsai Szent József-templomban Fotó: ZH Archívum/Gergely

– A felvételeken – ami a homokkomáromi kegytemplomban volt – már túl vagyunk – árulta el Cseke József. – Míg a vegyeskar első hangzó anyaga, mely Kollonay Zoltán korábbi karnagy vezetésével készült el, oratorikus műveket tartalmazott szimfonikus zenekari kísérettel, addig a most készülő anyag teljes egészében a cappella lesz, tehát hangszeres kíséret nélküli. Ami pedig a repertoárt illeti, igyekeztünk minden zenekari korszakból válogatni műveket. Huszonkét zeneműről van szó, Kodálytól, Bárdos Lajostól, Farkas Ferenctől, Sugár Rezsőtől, Orbán Györgytől, Szőnyi Erzsébettől, Deák-Bárdos Györgytől, a kortárs Vedres Csabától, továbbá olasz és angol reneszánsz, késő-barokk, illetve romantikus szerzőktől.

Cseke József jelezte: az új hangzó anyag a tervek szerint bankkártya formátumú pendrive-on jelenik meg, amely majd a városról, Nagykanizsáról is számos képi, valamint írott anyagot tartalmaz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában