Alkotók a nagyvilágból

2019.07.04. 13:00

Elindult a D’Clinic nyári rezidencia program

Egy japán és egy amerikai művész megérkezésével kezdetét vette a D’Clinic Studios nyári rezidencia programja.

Magyar Hajnalka

Shin Itagaki (Japán) Miranda J. Friedman (USA) Fotó: A szerző

Miranda J Friedman (USA) és Shin Itagaki (Japán) már megkezdte az ismerkedést egymással, a páterdombi műteremmel és a várossal, ami alkotásra ösztönző otthonuk lesz a következő egy hónap során. A vendégek a közönségnek is bemutatják művészi törekvéseiket, az érdeklődőket július 4-én, azaz ma 18 órától várják kötetlen művészbeszélgetésre a Club PopUp Under­groundban. A D’Clinic Studios októberig tartó szezonjában tucatnyi alkotó részvételére számítanak.

Shin Itagaki (Japán) Miranda J. Friedman (USA) Fotó: A szerző

A világ minden táját képviselő, többféle művészeti ágban alkotó fiatalok azért jönnek Zalaegerszegre, hogy itt szerzett benyomásaikat, élményeiket műalkotásokban interpretálják. Egy-egy hónapig maradnak, s azután beszá­molókiállításon tárják a közönség elé mindazt, amire a város inspirálta őket. A tárlatok mellett műterem-látogatásra, személyes kapcsolatteremtésre is mód nyílik. Az első fecskék – Miranda J Friedman és Shin Itagaki – július 26-án mutatják be alkotásaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában