Amazonok az Amazonban

2019.06.20. 13:00

Tanév végi tanulmányi kiránduláson vettek részt a hévízi diákok

A hévízi Bibó István Gimnázium diákja, a 10. a osztályos Sződi Andrea számol be olvasóinknak a diáktársak keszthelyi kirándulásáról.

ZH

Autómatuzsálemek között

Fotó: Apáti Szebasztián

Az iskolai év végéhez közeledve, a témazáró dolgozatok végeláthatatlan sora után pihenésképpen ellátogattunk az osztállyal és Tar Ferenc tanár úrral a keszthelyi Amazon Látogatóközpontba.

Meleg nyári nap lévén sokunk számára jelentett felüdülést a múzeum látogatása előtt elfogyasztott fagylalt.

Autómatuzsálemek között
Fotó: Apáti Szebasztián

Végigjártuk a termeket, érdekes új információkat megtudva az elmúlt évszázadok szárazföldi, vízi és légi közlekedéséről. Megismerkedhettünk egy 20. századi utazó csomagjának tartalmával, kezdve a legszükségesebb eszközöktől az akkor használatos gyógyszerekig. Az egyik legérdekesebb része a kiállításnak a hintószimulátor volt, amire felülve megtapasztalhattuk az akkori utazási feltételeket.

A vasutak történetébe is bepillantást nyerhettünk, képeken keresztül elevenedtek fel előttünk az első osztály luxuskörülményei. A felújított termes kocsi élethűen mutatta be a népszerű közlekedési eszközt. Továbbhaladva egy gázballonos léghajó kosarát tekintettük meg, a keszthelyi születésű Schwarz Dávid találmányát.

Zárásképpen az autók világával ismerkedtünk meg, az akkori sebességhatárok és a járművek kinézete sokunkat megdöbbentett. A Pálmaházban meseszép növények között eltöltött idő után indultunk haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában