Tárlat

2019.06.08. 10:00

Hemző Károly válogatott fotográfiái Zalaegerszegen

Szelíd história címmel nyílt kiállítás tegnap Hemző Károly (1928–2012) fotográfus életművéből a városi hangversenyteremben.

Magyar Hajnalka

Fotó: Pezzetta Umberto

A hatvan fekete-fehér felvételt felvonultató tárlatot Tolvaj Márta alpolgármester köszöntője után Kiscsatári Marianna, a Magyar Nemzeti Múzeum történeti fényképtárának főmuzeológusa nyitotta meg, felidézve Hemző Károly higgadt derűt sugárzó egyéniségét. Zárásként a hagyaték gondozója, a tárlat kurátora, Szarka Klára fotótörténész szólt a fiatal fotósok elismerését szolgáló díjról, ami máig őrzi az alkotó emlékét.

Tolvaj Márta, Szarka Klára, Lajos Mari, Kiscsatári Marianna és B. Takács Kata szervező a Telivérek című, ikonikus Hemző-fotó előtt. Fotó: Pezzetta Umberto

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével a fotóriporter özvegye, Lajos Mari, aki férjével számos gazdagon illusztrált szakácskönyvvel ajándékozta meg a gasztronómia híveit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában