együtt a "népzene szerelmesei"

2019.05.07. 13:00

Aranyeső a gellénházi minősítő versenyen

Május 5-én KÓTA Aranypáva Népzenei Térségi és Országos Minősítőt rendeztek Gellénházán. Kulcsárné Csejtei Marianna művészeti vezető tájékoztatta szerkesztőségünket.

ZH

A gellénházi színpadon zalai népdalkörök, énekkarok váltották egymást a minősítő seregszemlén

Fotó: ZH

Tizennégy csoport, illetve szólista jelentkezett a megmérettetésre a Varga Evelin, a KÓTA népzenei titkára, népzenész, tanár, ifj. Horváth Károly, a Népművészet Mestere, Birinyi József, a KÓTA társelnöke alkotta zsűri előtt. A fellépőket Vigh László országgyűlési képviselő és Farkas Imréné, Gellénháza polgármestere köszöntötte.

A gellénházi színpadon zalai népdalkörök, énekkarok váltották egymást a minősítő seregszemlén
Fotó: ZH

A nagyon tartalmas, magas színvonalú találkozó után négy Aranypáva minősítést is odaítélt a zsűri. A következő eredmények születtek: térségi szinten 2 dicséretes, 1 kiváló, országos szinten 3 ezüst, 4 arany, valamint Aranypáva minősítés talált gazdára.

 

Aranypáva elismerésben részesült a Csatári Pávakör (művészeti vezető: ifj. Horváth Károly), a zalaegerszegi Kertvárosi Nyugdíjas Klub Dalköre (művészeti vezető: Kulcsárné Csejtei Marianna), a Rozmaring Népdalkör Zalaapáti (műv. vezető: Füle Jánosné Kiss Hajnalka), a Sárhidai Dalkör (műv. vezető: Kulcsárné Csejtei Marianna). Végül a zsűri szakmai tanácsokkal látta el a csoportvezetőket. A népzene „szerelmesei” igazán kellemes napot töltöttek együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában