Erőszakmentesen a holokausztról

2019.04.17. 10:00

Pedagógia módszertani szakmai napot tartottak Bakon

Az erőszakmentes kommunikáció eszközeit felhasználva tartottak bemutató oktatást a holokausztról általános és középiskolai pedagógusok számára kedden a Göcsej Kapuja általános iskolában, amely az Oktatási Hivatal bázisintézményeként is működik.

Arany Gábor

Résztvevők a megemlékezésen

Fotó: Göcsej Kapuja iskola

Az „Irodalmi művek feldolgozása az Erőszakmentes Kommunikáció módszereivel alsó és felső tagozaton” címet viselő bemutató – melyen a zalaegerszegi zsidó hitközség néhány tagja is részt vett – közös megemlékezéssel kezdődött. A résztvevők a zalaegerszegi zsidó hitközség tagjaival együtt hajtottak fejet a baki zsidók nemrég elhelyezett emléktáblája előtt, mellyel a község lakói és vezetői emlékeznek itt élt elődeikre. (Az emléktábla a Széchenyi téren, a Faluházzal szemben található.)

Résztvevők a megemlékezésen
Fotó: Göcsej Kapuja iskola

A program kezdetén megemlékeztek a község elhurcolt zsidó polgárairól, majd a nyolcadik osztályban az 1944-ben Kassáról családjával együtt Auschwitzba hurcolt Edith Eva Eger A döntés című könyvének részletét dolgozták fel az erőszakmentes kommunikációt használva. A programot Garamvölgyi György igazgató vezette. Kiss-Molnár Brigitta az Úgy szerettem volna repülni, mint egy pillangó (a Yad Vashem honlapjáról hozzáférhető) című könyv elemzését mutatta be, Béresné Simon Eszter és Reizer Ferencné tanárnő kis­iskolásoknak szóló feldolgozási módszert prezentált.

A foglalkozások szakmai feldolgozása zárta a módszertani napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában