Licitre várva

2018.11.19. 15:00

Péntektől több mint száz képzőművészeti alkotás látható Zalaegerszegen

Megyeszékhelyi, s a városhoz kötődő képzőművészek alkotásaiból rendez aukciót december 1-jén 18 órától a ZAZEE Kulturális Egyesület.

Magyar Hajnalka

Nadrai Róbert és Tóth Norbert néhány licitre szánt művel Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Az újszerű kezdeményezésről pénteken tartott sajtótájékoztatót Nadrai Róbert alelnök és Tóth Norbert képzőművész.

Az aukció ötletét az a szándék szülte, hogy hidat verjenek az alkotók, valamint a művészetfogyasztók között. Összesen 43 művészt vontak be, akik több mint száz alkotást kínáltak fel licitre, saját maguk által beárazva. A szervezők hangsúlyozták, nem rongyrázós akciót terveznek, hanem élményteli, kötetlen estet. Bizonyság erre, hogy már másfél ezer forintos áron is kalapács alá kerül munka, igaz, ennél jóval drágábban is. Az alkotók között számos fiatal tehetséget és „nagy öreget” találunk, s a már elhunyt Fischer György, továbbá Gábriel József munkái is felvonulnak.

Nadrai Róbert és Tóth Norbert néhány licitre szánt művel Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Az aukciónak az Arany Bárány pinceklubja (az egykori bár) ad helyet, ahol november 23-tól, péntektől már meg is lehet tekinteni az aukcióra felkínált műveket (vasárnap kivételével 10-től 17 óráig). A december elsejei licit kikiáltója Wahorn András festőművész, zenész lesz, aki nagy lelkesedéssel vállalta a feladatot.

Mint elhangzott, a szervezőket számosan segítették, a formabontó licit-tárcsákat Nagy Szilvia adys tanítványai készítették, a paravánokat a Keresztury VMK, a posztamenseket pedig a Móricz Galéria és Monok Balázs kölcsönözte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában