Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár

2018.09.26. 14:00

Széchenyi és Zala: Tanulmánykötetet mutattak be a megyeszékhelyen

Kedden a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban mutatták be a Széchenyi és Zala – Tudományos emlékülés Széchenyi István gróf születésének 225. évfordulója tiszteletére című tanulmánykötetet, amely a két évvel ezelőtti konferencia előadásainak írott változatát tartalmazza.

Arany Horváth Zsuzsa

Balról: Kiss Gábor, dr. Gyimesi Endre, Béres Katalin és Molnár András a kötetbemutatón Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Az emlékülésen zalai történészek mutatták be a korabeli megye és Széchenyi kapcsolatát, akinek kiterjedt birtokai voltak Zalában is. A kötet létrejöttét méltatta dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere, majd Kiss Gábor, a könyvtár igazgatója – úgy is, mint az egyik szerző – ajánlotta az egybegyűltek figyelmébe a könyvet. A vetített képes előadáson a szerzők közül jelen volt Béres Katalin főmuzeológus, Molnár András, a Zala Megyei Levéltár igazgatója, illetve dr. Gyimesi Endre volt polgármester és országgyűlési képviselő is.

Balról: Kiss Gábor, dr. Gyimesi Endre, Béres Katalin és Molnár András a kötetbemutatón Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában