Gratulálunk!

2018.09.11. 07:00

Nagy Betti oklevelet kapott a Salvatore Quasimodo nemzetközi költőversenyen

Huszon­hatodszor rendezték meg idén a Salvatore Quasimodo nemzetközi költőversenyt Balatonfüreden. A szeptember 7-i díjátadón jelentette be a zsűri, hogy a költőverseny fődíját Falcsik Mari nyerte el Szertartások című versével. Térey János különdíjat, az idén májusban elhunyt Kabdebó Tamás életműdíjat kapott.

Arany-Horváth Zsuzsa

A zalai irodalmi élet is gazdagodott a hétvégi díjátadón, hiszen a Pannon Írók Társasága kiadó jóvoltából a nyáron elsőkötetessé vált Nagy Betti (szerkesztőségünk munkatársa) elismerő oklevelet vehetett át a 26. díjátadón. A Nobel-díjas Salvatore Quasimodo (1901–1968) 1961-ben járt Balatonfüreden, ahol gyógyulásának emlékére emlékfát ültetett és verset írt.

Nagy Betti Fotó: ZH-archív

A költőversenyre több száz hazai és külföldi pályamű érkezett az idén is. Köztük volt Nagy Betti Csupaszín című költeménye, amelyet a Franco Cajani olasz költő vezette zsűri kilenc társával egyetemben elismerő oklevéllel jutalmazott. (A zsűri tagjai: Széchenyi Ágnes, Szörényi László, Madarász Imre, Péntek Imre, Cserép László, Szkárosi Endre.) Az elismerő oklevél mellé értékes herendi porcelán is társult.

A nemzetközi költőverseny idei jutalmazott versei a Tempevölgy című irodalmi periodikában olvashatók.AHZS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában