Távol-keleti népmesei motívum

2018.09.14. 10:30

A Griff varázskertje – bábszínházi premierek Zalaegerszegen

Családoknak, kicsit nagyobb gyermekeknek ajánlja a Griff Bábszínház az új évad első bemutatóját, amely A varázskert címet viseli. A távol-keleti népmesei motívumot Veres András írta bábszínpadra, Egerszegen Boráros Milada rendezésében láthatja a közönség.

Arany Horváth Zsuzsa

Jelenet A varázskert című bábjátékból. A két, katonabábot mozgató művész Szilinyi Arnold és Berta Csongor Fotó: Pezzetta Umberto

Szeptember 22-én, szombaton mutatja be a Griff Bábszínház A varázskert című bábjátékot, amelyben B. Szolnok Ágnes, Fekete Ágnes, Berta Csongor, Ritz Ármin és Szilinyi Arnold lép a publikum elé. A darabról tegnap sajtótájékoztatón szólt a rendező és Bartal Kiss Rita, a bábszínház művészeti vezetője. A látvány tervezője Boráros Szilárd, a zenéért Csernák Samu felel, a koreográfiát Fejes Kitty készítette. A varázskert meséje háború utáni helyzetbe kalauzolja nézőjét, amelyből hazatér a győztes katona. Az öröm helyett azonban nélkülözést, bánatot talál, amelyből nehezen, de vezet kiút.

– Úgy véljük, fontos arról mesélni, hogy a küzdelmeknek sosincs győztese, de megtalálhatjuk magunkban az emberséget, amitől jóra fordulnak a dolgok – mondta egybehangzóan Bartal Kiss Rita és Boráros Milada. – Noha a díszlet sugallja a komoly mondanivalót, a darab feloldásai pozitív kicsengést kölcsönöznek a játéknak.

Jelenet A varázskert című bábjátékból. A két, katonabábot mozgató művész Szilinyi Arnold és Berta Csongor Fotó: Pezzetta Umberto

A Griff Bábszínház ugyancsak szeptember 22-én, szombaton indítja a babaszínházat, amelyet három-négy éves korig ajánl a látogatóknak. Ezúttal a győri Vaskakas Bábszínház érkezik Kézzel lábbal című műsorával, amely fél tizenegykor kezdődik. A Griff ezentúl minden szombaton kínál közös családi élményt a közönségének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában