Koncert

2018.06.06. 11:30

Charlie: A legnagyobb slágereimet fogom elénekelni a fesztiválon

Évek hosszú sora után új dallal jelentkezik az egyik legsikeresebb és legjobb hazai férfi énekes. Horváth Charlie - aki eleinte a Decca, majd az Olympia, a Generál és a Tátrai Band frontembere is volt -, vasárnap este lép fel az Egerszeg Fesztivál nagyszínpadán.

Gyuricza Ferenc

Charlie ebben az évben ötven koncertet ad országszerte Fotó: Kvártélyház

Ugyan ezen a koncerten az új, egyelőre még titokban tartott dalt értelemszerűen nem hallhatjuk tőle, a szombathelyi gyökerekkel is rendelkező énekes karrierjének mégis fontos állomását jelenti a zeneszám, amelynek Szabó Leslie volt a társszerzője.

- Sokáig úgy gondoltam, nincs értelme új lemezeket készíteni, mert az internet nyújtotta lehetőségek, az ingyenes letöltések miatt a közönség ma már nem vásárol lemezeket, a rádiók pedig kevés kivétellel az én generációmhoz tartozók dalait szinte egyáltalán nem játsszák – mondta lapunknak Charlie, akit a közelmúltban Budapest díszpolgárává is megválasztottak. – Ez a véleményen alapvetően nem változott, azaz lemezben továbbra sem gondolkodom, de azt nem tartom kizártnak, hogy néhány további új dallal lepjem meg a közönségemet. Én nem tartozom azok közé az előadók közé, akik sorra markolják fel a támogatásokat. Egyszer kértem a Nemzeti Kulturális Alaptól, de valami miatt nem kaptam meg. Azóta nem kérek. Viszont nem is készítek új lemezt, mert az egy hatalmas befektetés, ami a letöltések miatt nem térül meg.

Charlie ebben az évben ötven koncertet ad országszerte Fotó: Kvártélyház

Charlie azt is hozzátette, ezt az elhatározását csak abban az esetben adná fel, ha maguk a rádiók keresnék meg, s egyben garanciát is vállalnának arra, hogy legalább négy-öt dalt folyamatosan bemutatnának egy esetlegesen elkészülő lemezről. Amíg erre nem kerül sor, addig a közönség számára marad az élő találkozás lehetősége, ebben az esztendőben mintegy ötven koncertje lesz szerte az országban. Az egyik legfontosabb éppen az Egerszeg Fesztiválon, az énekes és zenekara a zárónapon lesz fő attrakció.

- Tavaly volt egy nagyon sikeres sorozatom, a Charlie 70 turné, amellyel, mint a neve is jelzi, a hetvenedik születésnapomat ünnepeltük – folytatta az énekes. – Ezt a programot a zalaegerszegi közönség is láthatta. Az idei koncerteken ennek a változatával lépünk fel, Tátrai Band dalok biztosan lesznek benne, s persze az eddigi önálló lemezeim legnagyobb slágereit is énekelem. Rengeteg dalom van, a mai napig összesen 37 nagylemezem jelent meg, nyilvánvaló, hogy valamennyit nem tudjuk egy-egy koncerten bemutatni, de a legnagyobb slágereknek ott a helyük. A teljes szólópályafutásomat felöleli a program, remélem, hogy a közönségnek is elnyeri a tetszését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában