Vivaldi előtt tisztelegve

2018.05.28. 07:57

Bálint NatáLia és Alekszejev Jevgenyij koncertje Nagykanizsán

Június elsején pénteken, 19 órától, a Jézus Szíve templomban kerül sor Bálint NatáLia operaénekes és Alekszejev Jevgenyij zongoraművész közös, Vivald-i-ma című koncertjére.

Horváth-Balogh Attila

Alekszejev Jevgenyij Fotó: Mészáros T. László

Nagykanizsán debütálnak legújabb műsorukkal a Németországban élő művészek. Vivaldi imádságos, barokk műveitől a ma zenéjéig terjedő hangversenyprogram első része az olasz barokk óriása előtt tiszteleg, születésének 340. évfordulója alkalmából. A koncert második felében Ave Maria-imafeldolgozásokat hallhat a közönség, majd egy-egy ária következik Verdi Otellójából és Mascagni Parasztbecsületéből. Az egyes szakaszok elválasztásaként az orosz zongoraművész hazájának kiemelkedő zeneszerzőitől, Csajkovszkijtól, Rahmanyinovtól ad elő szóló darabokat.

Bálint NatáLia
Alekszejev Jevgenyij Fotó: Mészáros T. László

A koncert különlegessége abban rejlik, hogy korunk dalai zárják. A Beatles Here Comes The Sun-jától Leonard Cohen Hallelujah című dalán át Michael Jackson békéről, összefogásról és szeretetről szóló We Are The World-jéig terjed a repertoár. Ez utóbbi, a zongoraművész által alkotott feldolgozást először a 2017-es hamburgi ökölvívó világbajnokság megnyitóján énekelte Bálint NatáLia. Chris Rea Tell Me There's a Heavenjét pedig a magyar közönség Sztevanovity Dusán szövegével, Kell ott fenn egy országként ismeri leginkább. E dal zárja a hangversenyt, méltó befejezést adva annak. A rendezvény részleteiről a Jézus Szíve plébánián tudnak bővebb tájékoztatást adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában