Az NKA támogatásával

2018.02.15. 10:30

Személyesen mutatta be Magyarból jeles CD-jét Kiss Kata Zalaegerszegen

Az országban 4 ezer általános iskola, 3 ezer óvoda, a határon túl pedig további 3 ezer óvoda kapja meg térítésmentesen a Kiss Kata Zenekar Magyarból jeles című CD-jét és DVD-jét.

Magyar Hajnalka

Kiss Kata bemutatja a kiadványt

Fotó: Katona Tibor

A kiadványt, ami Orbán Viktor miniszterelnök és Balog Zoltán miniszter ajánlásával, valamint az NKA támogatásával jelent meg, szerdán mutatta be a városházán Kiss Kata és férje, Bikics Tibor.

A fővárosi énekesnő elmondta, a kiadványnak része egy DVD, amelyen a Kossuth Lajos azt üzente... című népdal modern hangzásvilágú feldolgozása, s a hozzá készült klip látható, továbbá egy CD négy dallal, amely legnagyobb nemzeti ünnepeinken gazdagíthatja az iskolák, óvodák megemlékezéseit itthon és a határokon túl.

A Zalaegerszegi Tankerületnek szánt 50 kiadványt azért hozták el személyesen a megyeszékhelyre, mert Kiss Kata tiszteletbeli tagja a Marosvásárhely – Zalaegerszeg Baráti Körnek, s evvel is szerette volna kifejezni elkötelezettségét.

Kiss Kata bemutatja a kiadványt
Fotós: Katona Tibor

Balaicz Zoltán polgármester méltatta a határon túli testvérkapcsolatok gazdagságát, s örömmel fogadta a nemzettudat erősítését szolgáló lemezeket. Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója megköszönte a kiadványt, amelyet hamarosan eljuttatnak az iskolákba, óvodákba.

Fotós: Katona Tibor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában