Legjobb megoldások

2018.02.27. 10:30

Jutalmat kaptak a „Pál utcai fiúk”-kiállítás aktív látogatói Egerszegen

Január 8-án nyílt meg a megyei könyvtárban a Petőfi Irodalmi Múzeum vándorkiállítása, mely Molnár Ferenc születésének 140. évfordulója előtt tiszteleg.

Arany Horváth Zsuzsa

A feladatlapot legjobban megoldó Zrínyi-gimnazisták: Tornyos Lilla, Kaszás Viktória, Goldfinger Blanka és Szabó Zita, mögöttük Kiss Gábor könyvtárigazgató Fotó: Pezzetta Umberto

A világhírű író életét és világhírű műve, a Pál utcai fiúk történetét áttekintő tablók Fonyódról érkeztek Zalaegerszegre, holnap pedig továbbutaznak Lendvára. Amíg a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár olvasótermében álltak, a diákcsoportokkal és az egyéni látogatókkal együtt több mint ezer látogatót vonzottak. Előbbiek számára a könyvtárosok feladatlapot is készítettek, így a látottak élményét játékos formában is rögzíthették. A 781 diáklátogató közül számosan töltötték ki a feladatlapot, ők tegnap a kiállítást záró programon vehették át az emléklapokat és az ajándékokat. (Az egerszegi Ady, Dózsa, Petőfi, Eötvös, Öveges, Izsák, Liszt, Landorhegyi általános iskola és a Zrínyi-gimnázium tanulóin kívül Salomvár, Zalacsány, Gellénháza, Csonkahegyhát diákjai is elmélyülhettek a józsefvárosi grundért küzdők történetében.)

A feladatlapot legjobban megoldó Zrínyi-gimnazisták: Tornyos Lilla, Kaszás Viktória, Goldfinger Blanka és Szabó Zita, mögöttük Kiss Gábor könyvtárigazgató Fotó: Pezzetta Umberto

Mindenki kiválóan teljesített, mondta a díjátadón Kiss Gábor, a könyvtár igazgatója, ami abból is látszott, hogy a legjobb csapat mindössze egy ponttal kapott többet a mögöttük állóknál. Végül a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium ötödik osztályába járó kisgimnazista négyesfogat lett az legjobb feladatmegoldó (képünkön).

A tárlatzáráson Gyapay Vera és dr. Gyenes Imre zenés műsora idézte meg a Pál utcai fiúk musicalt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában