Kiállítás

2017.11.22. 10:00

Kiállítás nyílt Rátkai Béla rajzaiból Andráshidán

„Aki rajzolni tud, mélyebben lát a valóságban …” – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Szényi Zoltán festőművész, rajztanár egykori tanítványa: Rátkai Béla képeiből összeállított tárlatát az Andráshidai Művelődési Házban.

Léder Anita

Tanítvány és mester: Rátkai Béla és Szényi Zoltán festőművész a képek előtt a kiállítás megnyitása után Fotó: Keresztury VMK

„Nagy öröm egy rajztanárnak, ha az egykori tanítvány sikereket ér el, ha igazi „alkotó” emberré válik.” – így ajánlotta a megjelentek szeretetébe és bizalmába a művész grafikáit, pasztell képeit.

„A felénk áradó képek özönéből válogatni kell tudnunk, meg kell tudnunk különböztetni a szépet az ízléstelentől, … a lényegest a lényegtelentől. A látvány élménye átszűrődik lelkünkön, és az agyunk által irányított kezünk a kezünkbe vett eszköz segítségével rajzzá, festménnyé, egy „alkotássá” alakítja a látottakat.”

Tanítvány és mester: Rátkai Béla és Szényi Zoltán festőművész a képek előtt a kiállítás megnyitása után Fotó: Keresztury VMK

A november 16-án, csütörtökön nyílt tárlaton a Keresztury Dezső VMK művelődésszervezőjeként köszönthettem a megjelenteket; majd Szényi Zoltán Tanár úr szeretetteljes szavai után a Belvárosi Gitársuli tehetséges tanítványai: Horváth Dáriusz, és Horváth Sába hangulatos gitárjátéka tette ünnepivé az eseményt. A kiállított képek nagyobb számban portrék, életképek.

A tárlat december 6-ig tekinthető meg nyitvatartási időben az Andráshidai Öveges József Általános Iskola bejárati aulájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában