Minden korosztály kerékpározhat

2024.06.19. 12:00

MAPEI Tour de Zalakaros: programok, lezárások és sztárvendég

A MAPEI Tour de Zalakaros országúti kerékpár verseny programja június 21-én (péntek) 10 órakor a Karos Korzón bringaexpóval indul, majd június 22-én (szombat) és június 23-án (vasárnap) több távon mérhetik össze tudásukat az indulók.

Benedek Bálint

Tavaly szeptember végén rendezték meg az országúti kerékpáros versenyt Zalakaroson. Akkor extrém esőben rajtolt a 137 kilométeres hosszútávú futam, most remélik másképp lesz

Fotó: Szakony Attila

Több távon tekerhetnek

A versenyt szervező, hévízi székhelyű Teker Sportiroda Kft. közleményéből és programleírásából kiderül: szombaton 8.30 órától rajtol a Szabadics Ride 38 kilométer hosszú csapatverseny, melyben 4-5 fős csapatok indulhatnak. Ugyanezen a napon 17.30 órakor induló NILFISK Kid’s Ride a legfiatalabb korosztálynak kínál kikapcsolódást. Vasárnap az idén 8.30 órától ismét megtartják a ZNET VIP futamot, melyen a település vezető személyiségei egy egységben tekertek, támogatva ezzel a MAPEI Tour de Zalakaros kerékpáros versenyt. Majd 10 órakor a 66 kilométeres VILLTEK Teljesítménytúrát, néhány perccel később pedig a 34 kilométeres Karos Spa Kis-Balaton Családi Bringatúrát indítják a Termál útról. Ugyaninnen rajtol 10.30 órakor a 137 kilométeres SPIRIT AUTO – ŠKODA Országúti Maraton népes mezőnye is.

Az útvonal települései együtt népszerűsítik a sportot

– A ZNET VIP futam különlegessége, hogy ez alkalommal Zalakaros turisztikai vezetői és a MAPEI Tour de Zalakaros útvonala által érintett települések polgármesterei tekernek együtt – fogalmazott Karádi Szabolcs, a Teker Sportiroda Kft. ügyvezetője. – A futam résztvevői a Karos Korzó színpadáról rajtolnak, majd Zalakaroson a gyógyszertárnál lefordulva a Zalakomár felé vezető úton haladnak tovább a város végéig. Ott ráfordulunk a kerékpárútra, Zalakaroson visszafelé tekernek a Termáltó alatt a benzinkútig, onnan pedig Termál úton érnek vissza a korzóig.

Holland világbajnok lesz a vendég

Karádi Szabolcs hozzátette: a versenyekre nevezett indulók egy ikonnal, a 41 éves Johnny Hoogerland aktuális UCI GranFondo, UCI Gravel világbajnokkal is találkozhatnak. Az ex Tour de France, Giro, és Vuelta holland versenyzővel együtt kerékpározhatnak a dél-zalai lankák között.

A városban és a környéken lezárásokra kell számítani

A verseny ideje alatt Zalakaros teljes területén és a környező falvakban a gépjármű forgalom időszakos és teljes lezárások is várhatók. A közútkezelői engedély alapján, a verseny biztonságos lebonyolítása érdekében a 66 kilométere középtáv és a 137 kilométeres hosszútáv befutójához, egy-egy órás teljes útlezárást végezhetnek el. A teljes zárás Zalakaroson belül a Kossuth utca, Dózsa utca kereszteződése és a Termál út és Alma utca között valósul meg. Mindkét kereszteződésben terelő táblák jelzik majd a terelőutat, mely a 7,5 tonna alatti járművek számára lesz csak elérhető. A teljes zárás előreláthatólag vasárnap 11.45 és 12.45 óra, valamint 14 és 15 óra között várható. Az esemény gördülékeny lebonyolítása érdekében a szervezők kérik, hogy a közlekedők körültekintéssel és türelemmel haladjanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában