Több mint ezer induló

2024.06.23. 18:30

MAPEI Tour de Zalakaros: ideális időjárásban rendezték meg a kerékpárversenyt - fotógaléria és videó

Ideális időjárási körülmények között rendezték meg Zalakaros legnagyobb versenyét a hétvégén. Mindkét napon több távot teljesíthetett a MAPEI Tour de Zalakaros országúti kerékpárverseny összesen több mint ezer indulója.

Benedek Bálint

A főfutam 132 kilométeres új távjának a Termál útról rugaszkodott neki a közel 300 fős mezőny

Fotó: Szakony Attila

A fürdőváros ilyenkor felbolydul és szinte az egész országból, de a határokon túlról is érkeznek biciklisek, hogy teljesítsék a kihívásokat különféle távokon. Szombaton a Szabadics Ride 38 kilométer hosszú csapatverseny és a NILFISK Kid’s Ride a gyerekek részvételével indult a Karos Korzóról. Utóbbi helyszínről rajtolt vasárnap a MAPEI Tour de Zalakaros ZNET VIP futama. Majd immár a Termál útról a 66 kilométeres VILLTEK Teljesítménytúra, majd a 34 kilométeres Karos Spa Kis-Balaton Családi Bringatúra. Ugyaninnen rugaszkodott neki a 132 kilométeres SPIRIT AUTO – ŠKODA Országúti Maraton népes mezőnye is.

 MAPEI Tour de Zalakaros
Vigyázz, kész, rajt! Indulhat a 34 kilométeres biciklizés a Kis-Balaton irányába, gyerekek és szüleik együtt sportolhattak a MAPEI Tour de Zalakaros-on
Fotó: Szakony Attila

Jól döntöttek a MAPEI Tour de Zalakaros szervezői

Az esemény korzón található főhadiszállásán Karádi Szabolcs, a szervező Teker Sportiroda Kft. ügyvezetője foglalta össze a hétvége eseményeit. Elmondta: jól döntöttek, hogy a nyár eleji időpontot választották, hiszen profi és amatőr kategóriában rekordlétszámú, 77 öt fős együttes vágott neki a csapatversenynek. A hangulatra nem lehetett panasz, ahogy a gyerekverseny esetében is kellemes élményekkel gazdagodtak a résztvevők.

Karádi Szabolcs, a szervező cég ügyvezetőjét örömmel töltötte el, hogy ilyen kerékpárbarát időben, ilyen sokan rajtolhattak el
Fotó: Szakony Attila

– Vasárnap a ZNET VIP futamon nyitotta a napot, ahol Zalakaros turisztikai vezetői és a MAPEI Tour de Zalakaros útvonala által érintett települések polgármesterei tekertek – folytatta. – Az összejövetel tagjai tettek egy kört a fürdővárosban, s népszerűsítették sportágat. Ezt követően a 66 kilométeres középtáv következett, ahol szintén rekordot döntöttünk, hiszen 680 fő rajtolhatott el. A főfutam útvonalát az idén meg kellett változtatnunk a falvakban jelenleg is zajló szennyvíz beruházások miatt. A komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező sportigazgatónk szerint a felbontott úttest több helyen életveszélyes szakaszokat rejtett. Az indulók testi épségének megőrzése érdekében a viadal irányítói úgy döntöttek, hogy a 66 kilométeres távot duplázzák meg, így a közel 300 induló 132 kilométert teljesíthetett. Ezúttal egy ikonnal, a 41 éves Johnny Hoogerland aktuális UCI GranFondo, UCI Gravel világbajnokkal tekerhettek együtt. Az ex Tour de France, Giro, és Vuelta holland versenyző szintén kíváncsian várta, hogy a dél-zalai lankák milyen kihívásokat tartogatnak.

Fotó: Szakony Attila

A fürdőváros legnagyobb versenye

Czimondor Nándor, Zalakaros alpolgármestere kijelentette: a fürdőváros legnagyobb versenye a MAPEI Tour de Zalakaros, melyre az egész közösségük büszke és olyan sportág a kerékpározás, ami tömegeket vonz a térségbe.

– Ez a legjobb időpont, amit választani lehetett, hiszen ez a hétvége egyfajta szezonnyitó és ráadásul az időjárás is a kegyeibe fogadta a mezőnyt – méltatta a szervezőket az alpolgármester. – A versenynek olyan hírverése van, mellyel bekerülünk egyfajta vérkeringésbe, ahol beszélnek Zalakarosról és környékéről, amiből hosszútávon a turizmus, valamint a szolgáltatók is profitálhatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában