Programajánló

2024.05.26. 07:20

Hősök napja

Zaol.hu

Zalaegerszegen május 26-án, vasárnap 11 órakor térzenével kezdődik a hősök napi ünnepi megemlékezés a Hősök Kertjében (Október 6. tér). Beszédet mond Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, közreműködik Kovács Martin, a Hevesi Sándor Színház színművésze.
Keszthelyen vasárnap, a 8.30-kor kezdődő szentmisén emlékeznek a Fő téri templomban a hősökre és az áldozatokra, majd 9.30-kor a szomszédos emlékműnél folytatódik a kegyeleti program, ahol beszédet mond Manninger Jenő polgármester.
Nagykanizsán, a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony templom melletti millenniumi emlékparkban vasárnap 10 órakor tartanak koszorúzással egybekötött megemlékezést a Hősök Napja tiszteletére. Emlékező beszédet Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő mond. A Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetsége Nagykanizsai Hadigondozottak Klubja ugyancsak vasárnap, 14 órai kezdettel tart koszorúzással egybekötött megemlékezést. Ennek helyszíne a nagykanizsai temetőben található doni emlékmű lesz.
Letenyén vasárnap 9.30 órakor a Szentháromság templomban emlékező szentmisét tartanak, ezt a Bajcsy-Zsilinszky utcai II. világháborús emlékműnél koszorúzás követi, ahol Pusztai Ferenc helytörténész mond emlékbeszédet.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában