A nap képe

2024.04.08. 20:30

Zalaegerszeg is tavaszi köntösbe öltözött

Mozsár Eszter

Képünkön: a vizslaparki vadcseresznye virágzása

Fotó: Pezzetta Umberto

Lépten-nyomon rácsodálkozhatunk arra, hogy milyen sokszínű és nagyon kifejező az anyanyelvünk. Olyan gazdag, mint az anyatermészet, különösen tavasszal. Szívesen emlegetjük ezt az évszakot a költőies „kikelet” néven, s valóban. Még csak etimológusnak (szavak eredetét kutató szakember, szépen magyarosan) sem kell lennünk, hogy ráébredjünk, honnan is származhat ez a kifejezés. Ahogy a földből kibújik a növény, azaz kikel a mag, úgy használjuk ezt a régies szót az újjáéledő természet leírására. Ha pedig tovább kívánjuk fokozni ezt az örömteli hangulatot, nincs más hátra, mint átsétálni a parkokon, utcákon vagy a mezőkön, erdőkön, és közelebbről szemügyre venni a tavaszi pezsgést. Ahogy fotóriporter kollégánk tette hétfőn reggel, megörökítve a vizslaparki vadcseresznye buja virágzását.

Pezzetta Umberto fotógalériájában Zalaegerszeg emblematikus épületei, terei is feltűnnek a színes virágözön szemlélése közben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában