Tojáskeresés a felfedezés izgalmával

2024.04.01. 17:00

Húsvéthétfői tájékozódási verseny a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeumban

Húsvéthétfőn mindenhová elrejtett csokitojásokért tárult szélesre a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeum kertkapuja. A családi tájékozódási és tojáskereső verseny rajtja immár 11. alkalommal hangzott el 14 órakor a Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club, a Göcseji Múzeum, az Egerszeg Rádió 95.1 és a Zalaegerszegi Televízió szervezte eseményen.

Antal Lívia

Nyuszikat is lehetett simogatni a húsvéthétfői rendezvényen

Fotó: Pezzetta Umberto

A Tájékozódási Futó Club rendezésében ez volt a 21. tojáskereső verseny, amelynek helyszínévé 11 éve vált a Göcseji Falumúzeum. Fehér Ferenc, a club vezetője elmondta, elsődleges céljuk a sportág, a tájfutás népszerűsítése. A falumúzeum szép és biztonságos környezetet nyújt ehhez, hiszen kerítésen belül zajlik a verseny a szomszédos olajipari múzeum területén is. A gyerekek térkép alapján keresik meg a tájfutó bójákat és a csokikat, közben pedig elsajátíthatják a legfontosabb tájékozódási ismereteket. Az Egerszeg rádió biztosítja a 951 csokitojást egy támogató jóvoltából. Az Aktív Magyarország pályázati program keretében először jutottak támogatáshoz, így most a minden bóját megtalálók közötti sorsolás ajándékait ebből finanszírozzák és nem a tájfutó club költségvetéséből.

A Göcseji Falumúzeum kapujában Fehér Ferenc, a tájfutó club vezetője ismertette a szabályokat
Fotó: Pezzetta Umberto

Idén is nagyon sokan gyülekeztek a skanzen kapujában húsvéthétfőn a rajt előtt. Petró-Szabó Viktória férjével és két kislányukkal, Lénával és Zarával Nagykanizsáról érkeztek. Mint mondták, először vesznek részt a tájékozódási és csokikereső versenyen, amit kíváncsian várnak. Siposné Szakál Éva Szendi nagylánya, valamint Léna és Luca ikerlányai második alkalommal teszik magukat próbára. A szülők elmondták, nem éppen a csokitojás megtalálása fontos számukra, sokkal inkább az, hogy felfedezhetik a falumúzeum tájházait, és hogy találkozhatnak iskolás és óvodás társaikkal.

A tájékozódási verseny rajtja a csokitojásokért
Fotó: Pezzetta  Umberto

- Már több mint tíz éve csaptunk egymás kezébe a Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Clubbal, hogy a tojáskereső versenynek helyszínt adjunk ebben az egyedülálló környezetben - mondta Varjú András, a Göcseji Falumúzeum vezetője. - Mi is készültünk, a locsolkodáshoz kapcsolódóan illatkvíz-játékkal. A gyerekek nyuszikat simogathatnak és a falumúzeum idén született két kis bárányát is megcsodálhatják. Kicsik, nagyok az erdélyi Tarsoly EME jóvoltából pedig húsvéti népszokásokkal ismerkedhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában