Program

2024.04.01. 19:00

Húsvét hétfőn nyitotta kapuit a Csácsi Arborétum

A Zalaerdő Zrt. gondozásában álló növénybemutató április elsején, szinte nyárias időjárás közepette nyitotta meg kapuit a természetkedvelő látogatók előtt.

Arany Horváth Zsuzsa

Felvételünk mutatja, már első napon birtokba vették az egyik kellemes környezetű domboldalt a látogatók

Fotó: Pezzetta Umberto

A Zalaegerszegtől négy kilométerre fekvő 83 hektáros területen a vidékre jellemző növényzetet, köztük fákat, cserjéket mutat be,  láthatók mocsártölgyek, mocsárciprusok, tölgyesek, bükkösök. A Zalaerdő Zrt. honlapján olvasható történeti leírás szerint "egykor a zalavári apátság birtoka volt, melyet már a második világháború előtt az egerszegiek kedvelt kirándulóhelyeként tartottak számon. Később, 1945-ben állami tulajdonba került, a zalaegerszegi erdészet kezelésébe. A zalaegerszegi önkormányzat az arborétum magterületét 2001-ben helyi jelentőségű természeti értéknek nyilvánította, hogy az ott lévő természeti értékek őrzése, köztük a dendrológiai gyűjtemény megóvása. Az arborétumban számos védett növényfaj is megtekinthető. Felvételünk mutatja, már első napon birtokba vették az egyik kellemes környezetű domboldalt a látogatók. Az arborétum szeptember 30-ig szombaton és vasárnap és ünnepnapokon 9-19 óra között lesz nyitva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában