Bővítésre is alkalmas

2024.04.17. 19:30

Gránitlapok borítják az új urnafalat

A lakossági igényeket meghallgatva, önerős beruházásként építtetett impozáns kivitelű urnafalat a polai településrész temetőjébe Becsehely önkormányzata. A munkálatok a közelmúltban fejeződtek be.

Gyuricza Ferenc

Németh Géza (balról) beszélget Tóth Gyulával az újonnan kialakított urnafal előtt

Fotó: Gyuricza Ferenc

A gránitlapokkal fedett urnafal 10 nagy méretű, valamint 15 kisebb fülkét foglal magába. A község polgármestere, Németh Géza azt mondja, ez egy ideig biztosan elegendő lesz, ugyanakkor a helyet úgy választották ki, hogy a létesítmény szükség esetén bővíthető legyen.

– Becsehelynek két temetője van, ebből az egyik a polai településrészen található – magyarázta a polgármester. – A lakossági igényeket meghallva önkormányzatunk úgy döntött, hogy a becsehelyi temető után a polai településrészen is létesít urnafalat. Erre a kora tavaszi időszakban került sor, a pénzügyi forrást önerőből, saját bevételeink terhére biztosítottuk a fejlesztéshez.

A község önkormányzati vezetője hozzátette: a beruházás az urnafal kialakítása mellett magába foglalta még 130 négyzetméternyi térkőburkolat kiépítését is. Utóbbi egyrészt magát az urnafalat veszi körül, másrészt a temetőben már korábban létesített központi sétányt köti össze az urnafallal, így teremtve meg a kapcsolatot a ravatalozóval.

– Az urnafal szentelésére terveink szerint az első igénybevételkor kerül sor – folytatta Németh Géza. – A polai településrész temetőjében az év során további önerős munkálatokat is tervezünk, szeretnénk a ravatalozó homlokzatát újrafestetni, ennek költségét, várhatóan két-hárommillió forintot szintén a saját bevételeink terhére biztosítjuk a munkálatokhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában